16 Aralık 2025
Altın 5905.02
BIST 11348.83
Dolar 42.6866
Euro 50.2087
Sterlin 57.2918
Ankara 4°C

Tortum'da Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

Tortum'da Kutlu Doğum Programı Düzenlendi
Erzurum'un Tortum ilçesinde, müftülük tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi. Programa, araştırmacı yazar Vehbi Vakkasoğlu katıldı.

Erzurum'un Tortum ilçesinde, müftülük tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi. Programa, araştırmacı yazar Vehbi Vakkasoğlu katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tortum İlçe Müftüsü Celal Büyük, Hz. Muhammed (SAV)'i örnek alarak onurlu bir insan olunabilineceğini söyledi. Daha sonra söz alan Vakkasoğlu ise, "Peygamber Efendimiz (SAV)'in dünyayı teşrifinden önce kadınlar insan yerine koyulmazdı. Kız çocuğu dünyaya getiren aile, büyük bir ayıp işlemiş gibi kendinden utanır, halkın içine çıkamaz ve kızını diri diri gömerdi. Zina, haram kol gezmekteydi. İnsanlar bir eşya gibi alınıp satılmakta, renginden, ırkından dolayı hor görülmekteydi. En güzel insan geldi ve insanlık yeniden kendine geldi." dedi.

Hafız Mustafa Dağ'ın Kur'ân okuduğu programda Hz. Muhammed (SAV) için yazılmış şiirler seslendirildi, semazenler gösterisi yapıldı. İlköğretim öğrencisi Ayşe Akpınar'ın Hicret'i anlatan şiiri büyük beğeni kazandı. Program, müzisyen Zekai Kaplan tarafından, Alvarlı Efe Hazretleri'nin Hz. Muhammed (SAV)'e yazdığı şiirin okunmasıyla sona erdi. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir