21 Ağustos 2026
Altın 7123.34
BIST 14514.82
Dolar 48.0592
Euro 56.1868
Sterlin 65.4147
Ankara 34°C

Torul Baraj Gölünde Kaybolan İki Kişiyi Sat Komandoları Çıkartacak

Torul Baraj Gölünde Kaybolan İki Kişiyi Sat Komandoları Çıkartacak
Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Budak köyü yakınlarında önceki gün baraj gölüne uçan araç içindeki iki kişiyi arama çalışmalarına tekrar başlandı. Dün Erzurum Arama Kurta

Dün Erzurum Arama Kurtarma Birliği'nden gelen 2 dalgıcın yaptığı arama çalışmalarından bir sonuç alınamayınca arama çalışmalarına ara verilerek derinlik tespiti yapılmıştı. Bugün ise Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Erzurum Arama Kurtarma Birliği ekipleri tarafından yüzeyden aracın aranması çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda baraj üzerine ekipler halat çekerken, çapa ve mıknatısla aracı arayacak ekiplerin bugün dalış yapması beklenmiyor.

Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, Deniz Kuvvetleri'ne ait ekiplerin olay yerine gelmesi için gerekli onayın çıktığını ve ekibin askeri bir uçakla bugün öğleden sonra Trabzon Havalimanı'na, ardından da olay yerine gelmesini beklediklerini söyledi. Dün akşam Vali Vekili Mehmet Demiral başkanlığında yapılan teknik toplantı sonucunda Deniz Kuvvetleri'ne ait SAT komandolarının istenmesine karar verildiğini belirten Kaymakam Gürçam, "Gerekli başvuru yapıldı ve bu gün itibariyle gerekli izin çıkmış bulunmaktadır. İstanbul'dan bu gün askeri bir uçakla hareket edecek olan ekibin öğleden sonra bölgeye intikal etmeleri bekleniyor." dedi.

Bugün bölgeye gelmesi beklenen askeri personel için gerekli altyapı çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Gürçam, şöyle konuştu: "Arama kurtarma çalışmalarında zaman kaybı yaşamamak için altyapı oluşturuyoruz. Kurtarma çalışmalarında kazanılan deneyimle birlikte vinç, olay yerine intikal edecek, Kürtün Baraj gölünde bulunan motor ve gerekli olan diğer araç ve gereçler konusunda hazırlığımızı yapıyoruz. Sanıyorum akşam saatlerine yakın SAT komandoları bölgeye intikal etmeleriyle bir ön çalışma yapacaklardır. Zaman kazanmak açısından biz ön hazırlığımızı yapıyoruz."

Giresun'un Doğankent ilçesinden Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyündeki yakınlarını ziyaret etmek için yola çıkan Cevat Aydın yönetimindeki 61 ET 959 plakalı araç, Budak köyü yakınlarında Torul Barajı'na uçtuğu tespit edilmişti. Aydın'la birlikte aynı araçta Zeki Yiğit'in de bulunduğu ifade edilmişti. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir