1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tpao'dan Adıyaman’a 32 Derslikli Okul
Tpaodan Adıyaman’a 32 Derslikli Okul

Tpao'dan Adıyaman’a 32 Derslikli Okul

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü, Adıyaman’a 32 derslikli modern bir ilkokul yaptırıyor.

A+A-

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü, Adıyaman’a 32 derslikli modern bir ilkokul yaptırıyor. Yapılacak okulun protokolü Vali Mahmut Demirtaş ve TPAO yetkilileri tarafından valilik makamında imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Türkiye'nin geleceğinin güvence altına alınması için eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekerek, "Ülkemizin en köklü kurumu olan ve bugüne kadar Türkiye ekonomisine büyük katkıları olan TPAO’nun ilimizde yapacağı 32 derslikli okul, önemli bir eğitim yatırımıdır. Protokol çerçevesinde TPAO tarafından okul yapımında kullanılmak üzere, önümüzdeki günlerde Adıyaman İl Özel İdaresi'nin hesabına 6 milyon TL yatırılacaktır. Yapılacak olan okulun iç tefrişatı ve donanımı yine TPAO tarafından yapılacak ve okula 'Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı' ismi verilecektir. İlimizde tamamlanan ve devam eden eğitim yatırımları ile birlikte önümüzdeki süreçte Adıyaman’da eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımayı hedefliyoruz. Çocuklarımıza sağlıklı bir eğitim verilmesi için öncellikle okullarımızın fiziki şartlarını hep birlikte iyileştirmemiz gerekmektedir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza bugün sunacağımız imkanlarla ileride ülkemizin özellikle eğitim açısından çok iyi bir noktaya geleceği şüphesizdir.” dedi.

TPAO'nun daha önce de büyük bir hayırseverlik örneği göstererek, Adıyaman’da yüksek okulda öğrenim gören kız öğrencilerin kalabileceği bir yurt yaptırdığını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “TPAO tarafından gerek ilimizde yapılacak olan 32 derslikli okul, gerekse daha önce 400 kişilik kız öğrenci yurdunun yapılmasında emeği geçen, başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız’a, TPAO Genel Müdürlüğü'ne ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Yapılacak okulun ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.