Vali Kızılcık, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Mehmet Fatih Dokgöz'ü makamında kabul ederek, 2–15 Mayıs 2010 tarihleri arasında Trabzon'da düzenlenecek 11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali hakkında bilgi aldı.
Kültür ve sanatın barışa katkıda bulunduğunun altını çizen Kızılcık, Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nin bu anlamda çok önemli bir etkinlik olduğunu dile getirdi. Vali Kızılcık, her dönem bir kültür ve sanat şehri olan Trabzon'un bu tür etkinliklere başkentlik yapacak tarihi birikime ve geçmişe sahip olduğunu kaydetti.
Değişik ülkelerden katılacak olan tiyatrocuları 2–15 Mayıs tarihleri arasında Trabzon'da misafir etmekten mutluluk duyacaklarını vurgulayan Dr. Recep Kızılcık, festivalin Trabzon'un tanıtımına da çok büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Vali Kızılcık, "Bu festival bize hayatın fark etmediğimiz yönlerini de gösterecek. Trabzon'un doğal güzelliklerini, misafirperverliğini ve kültürünü en iyi şekilde tanıtma fırsatı bulacağız." dedi.
2-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ne Gürcistan, İspanya, Japonya, İtalya, A.B.D, Almanya, İrlanda, Türkiye, Romanya, Ermenistan, Rusya, İsrail, Tataristan ve Litvanya katılacak.