1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Trabzon'da Fıfa U20 Heyecanı
Trabzonda Fıfa U20 Heyecanı

Trabzon'da Fıfa U20 Heyecanı

Türkiye'de, 21 Haziran - 13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na aralarında Trabzon ve Rize’nin de bulunduğu 7 şehir ev sahipliği yapacak.

A+A-

Türkiye'de, 21 Haziran - 13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na aralarında Trabzon ve Rize’nin de bulunduğu 7 şehir ev sahipliği yapacak. Toplam 6 grupta 24 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek karşılaşmalar 13 Temmuz Cumartesi günü oynanacak finalle sona erecek. Şampiyona, İstanbul, Bursa, Kayseri, Antalya, Gaziantep, Trabzon ve Rize de yapılacak.

    Kupa hazırlıkları devam ederken, Türk Milli Takımı’nın maçlarını oynayacağı Trabzon’da ise farklı bir heyecan yaşanıyor. Sayılı günlerin kaldığı önemli organizasyon öncesi Avustralya U20 Milli Takımından bazı sporcular ve teknik heyet, Yavuz Selim Sahası'nda Trabzon’un amatör takımlarından Hekimoğlu Doğansporlu futbolcular ve teknik heyetle bir araya geldi. Tanışma ve kaynaşma etkinliğinde Vali Dr. Recep Kızılcık ile Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs de katıldı.

    Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, “Milli takımımızla birlikte Avustralya, El Salvador, Kolombiya, Paraguay ve Yunanistan’ı Trabzon’da ağırlayacağız. Ülkemizde organize edilen U 20 şampiyonasından geleceğin Messi’lerinin, Maradona’larının çıkacak olması bize ayrı bir heyecan veriyor.” ifadelerini kullandı.
     Dünyanın dört bir köşesinden birçok insanın Trabzon’a gelecek olmasının ise ayrı bir güzellik olduğunu ifade eden Kızılcık, “İnsanlar sabırsızlıkla U20 Milli Takımımızı ve misafir takımların maçlarını bekliyor.” dedi.
    Büyükelçi Biggs da, Trabzon’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Futbol gerçekten harika bir oyun. Dünyanın her yerinde aynı kurallarla oynanıyor. Ben burada genç Avustralyalıları görmekten mutluluk duyuyorum. Bizim futbolculara dedim ki en istekli seyirciyi Trabzon’da bulacaksınız. Çok güzel ve heyecan verici bir turnuva olacağına inanıyorum. Bu turnuvada en iyi oyuncular oynayacak. Bu turnuva dünyanın dört bir yanındaki kültürleri bir arada buluşturarak kaynaştırması bakımından çok önemlidir. U20 Dünya Şampiyonasında yer alan tüm takımları izlemekten büyük bir keyif duyacağım. Bu şampiyonadan yeni yeteneklerin çıkacağına inanıyorum.” dedi.

    Etkinlikte, Hekimoğlu Doğanspor takımının oyuncularıyla tanışan Avustralyalı oyuncular birbirleriyle ayak pası yaptılar. Her iki takımın oyuncuları birbirlerine hediyeler verirken etkinlik çektirilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

    Kupada, Trabzon ve Rize’de ilk olarak Türkiye, El Salvador, Kolombiya ve Avstralya’nın yer aldığı C Grubu müsabakaları oynanacak.
CİHAN

Trabzon'da FIFA U20 heyecanı

Trabzon'da FIFA U20 heyecanı

Trabzon'da FIFA U20 heyecanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.