19 Ağustos 2026
Altın 6942.86
BIST 14458.98
Dolar 47.9167
Euro 55.9823
Sterlin 65.2264
Ankara 23°C

Trabzon'da Sokakta Dağıtılan Paradan Dram Çıktı

Trabzon'da Sokakta Dağıtılan Paradan Dram Çıktı
Trabzon'da sokakta unutulan ve içinde yüklü miktarda para, altın ve çek bulunan çantayı eniştesiyle bulan zihinsel engelli Fatih Bekar ve parayı soka...
Trabzon'da sokakta unutulan ve içinde yüklü miktarda para, altın ve çek bulunan çantayı eniştesiyle bulan zihinsel engelli Fatih Bekar ve parayı sokakta dağıttığı iddia edilen yine zihinsel engelli kardeşi Ethem Bekar ve ailesinin, adeta dram yaşadığı ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Çarşı Mahallesi Semerciler Caddesi'nde tekstil işiyle uğraşan 41 yaşındaki İbrahim C., geçtiğimiz günlerde akşam saatlerine doğru, her zaman olduğu gibi iş yerindeki karton kutuları kapı önüne çıkardı. 71 yaşındaki babası Yusuf C. de oğlunun bir gün sonraki ödemeleri için dükkâna getirdiği yaklaşık 500 bin TL değerinde para, altın ve çeklerle dolu siyah poşeti çöp zannederek kutuların içine bıraktı. Geçimlerini kartonları toplayıp satarak sağlayan 23 yaşındaki Fatih Bekar ve eniştesi 31 yaşındaki İsmail Yurdakul da her akşam olduğu gibi dükkânın önüne konulan kartonları araçlarına yükleyerek Zafer Mahallesi'ndeki evlerinin yolunu tuttu. İkili, kartonları bahçeye indirdiği sırada para, altın ve çeklerin içinde bulunduğu poşet etrafa saçıldı. Bekar ve Yurdakul, çöpten çıkan servet karşısında önce büyük şaşkınlık yaşadı, ardından da 'sabah polis ya da belediyeye teslim ederiz' diyerek poşetin ağzını bağlayıp eve bıraktı. İkilinin evde olmadığı bir sırada da Fatih Bekar'ın 19 yaşındaki, kendisi gibi zihinsel engelli kardeşi Ethem Bekar, paraları sahte zannederek sokakta sağa sola saçmaya başladı. İddiaya göre bir kısmını da yaktı.

Bekar'ın sağa sola para saçtığını gören bazı mahalle sakinleri önce şaşırdı, sonra paraları toplamaya başladı. Ethem'in 'sahte bunlar sahte' diye bağırması üzerine bazıları paraları yakarken, bazıları ise ceplerine doldurdukları paralarla kayıplara karıştı.

İbrahim C.'nin parasının kaybolduğu ihbarını alan polisler, yaptıkları araştırmanın ardından Ethem Bekar, ağabeyi ve eniştesini gözaltına aldı. Para dolu poşetten kalanlar toplanarak, el konuldu. Şüpheliler, sorgularında, "Paraları çalmadık, kartonların içine atılmıştı. Parayı geri verecektik, ancak Ethem bizden önce davrandı." dedi. Üç kişi, alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İsmail Yurdakul ve zihinsel engelli kayını Fatih Bekar, karton topları kamyonetin üzerine attıklarında para, altın ve çek dolusu poşeti fark ettiklerini söyledi. Yurdakul, "Sabah belediyeye teslim ederiz diyerek koyduk ama kayınım Ethem bir kısmını sokağa saçtı, bir kısmını da yaktı. Daha sonra polisler geldi ve parayı teslim ettik." dedi.

Geçimini karton toplayarak sağlamaya çalıştığını belirten Yurdakul, "Biz hırsızlık yapmadık. Amacı o kadar parayı yemek olan birisi herhalde burada durmazdı." diye konuştu. Yurdakul, o kadar parası olması halinde birçok şeyi yapabileceğini ifade etti. Zihinsel engelli Fatih Bekar da çantayı çalmadıklarını, kağıt toplarken bulduklarını söyledi.

OLAYIN ALTINDAN DRAM ÇIKTI

Öte yandan, sokakta unutulan ve içinde yüklü miktarda para, altın ve çek bulunan çantayı eniştesiyle bulan zihinsel engelli Fatih Bekar ve parayı sokakta dağıttığı iddia edelin zihinsel engelli kardeşi Ethem Bekar isimli gençlerin ailesinin de yoksul olduğu ortaya çıktı.

Zafer Mahallesi'nde oturan ve geçimlerini kağıt toplayarak ve valilikten aldıkları yardımlarla idame etmeye çalışan Hamdi ve Türkan Bekar çiftinin Zeynep, Elif, Kader, Fatih, Ethem ve Muhammet isimli 6 çocuğu var. Ailenin, zihinsel engelli çocukları Fatih ve Ethem'in yanı sıra bir çoğu yetiştirme yurdunda büyümüş. Ailenin Kader isimle kızlarının ise halen Artvin'deki bir yetiştirme yurdunda olduğu öğrenildi. Ailenin damadı olan İsmail Yurdakul da ekonomik durumu iyi olmadığı için geçimini kağıt toplayarak sağlamaya çalışıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir