19 Ağustos 2026
Altın 6712.48
BIST 14127.98
Dolar 47.9238
Euro 55.5348
Sterlin 64.9215
Ankara 15°C

Tse Adana Bölge Müdürü Özuğur: Kalifiye Eleman Ürün Kalitesini De Artırır

Tse Adana Bölge Müdürü Özuğur: Kalifiye Eleman Ürün Kalitesini De Artırır
Adana Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ADSİAD) düzenlediği geleneksel toplantıların bu ayki konuğu Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bölge Müdürü Reşit Özuğur oldu. Seyhan Oteli'nde gerç

Seyhan Oteli'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Özuğur, "TSE'nin tanımı, TSE belgesi ve üretimde TSE'nin önemi, TSE iş sağlığı ve güvenliği, ISO 9000 avantajı, ISO 14001 çevre belgesi, firmalara ait cihazların kalibrasyonu ve üretimdeki önemi, ithal malların standartlara uygunluğu ve hizmet yeterlilik belgesi" konularında bilgi sundu.

TSE'nin sanayici ve işadamlarının dünya standartlarında üretim yapabilmesi ve uluslararası rekabeti için mesai kavramı olmadan çalıştığını vurgulayan Özuğur, TSE'nin Avrupa ülkeleri ile birebir uyumlu 32 bin standardı olduğunu belirtti.

Üretimi gerçekleşen ancak standardı olmayan bir ürün için de kendilerine başvurulabileceğini dile getiren Özuğur, "TSE, yeni bir ürün için standart almak isteyen sanayici ve işadamlarına yönelik AB standartları çerçevesinde çalışma yapmaktadır." dedi.

Firmaların araştırma-geliştirme birimlerine önem vermesi gerektiğini anlatan Özuğur, kalifiye eleman istihdamının ürün kalitesinin artması ve standardın yükselmesinde etkin rol oynayacağını kaydetti.

Yurtdışında yaklaşık 80 ülkede ürün belgelendirmesi yaptıklarının altını çizen Özuğur, ekonomiye ve istihdama katkı koyan işadamları için günün her saatinde göreve hazır olduklarını söyledi.

ADSİAD Başkanı Cahit Sınmaz ise, TSE Belgesi'nin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, uygarlığın beşiği olarak görülen, sanayileşen ve gelişmiş ülkelerde sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamın belirli standartları olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi. ADSİAD Başkanı Sınmaz, toplantının sonunda ADSİAD'ın TSE Bölge Müdürlüğü adına TEMA Ormanı'nda toprakla buluşturduğu 5 adet fidanı simgeleyen plaketi Bölge Müdürü Reşit Özuğur'a sundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir