15 Ağustos 2026
Altın 6736.38
BIST 14172.26
Dolar 47.8424
Euro 55.38
Sterlin 64.5108
Ankara 25°C

Tübitak Yarışmasında Birinci Olan Öğrencilerden Vali Hacımüftüoğlu'na Ziyaret

Tübitak Yarışmasında Birinci Olan Öğrencilerden Vali Hacımüftüoğlu'na Ziyaret
TÜBİTAK Proje yarışmasında bölge birincisi olan Özel Kopuzlar Şahika Lisesi proje ekibi, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu ziyaret etti Valilik m...

TÜBİTAK Proje yarışmasında bölge birincisi olan Özel Kopuzlar Şahika Lisesi proje ekibi, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu ziyaret etti

Valilik makamında gerçekleşen ziyarete İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Özel Koğuzlar Şahika Lisesi yöneticileri ve Rize’yi Erzurum bölge sergisinde temsil eden ve yarışmalarda bölge birincisi olan Kopuzlar Şahika öğrencisi Abdüssamet Aslan katıldı.

Vali Hacımüftüoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Projeniz insanın kendini geliştirmesi ve iyi insan yetiştirme açısından güzel bir proje. Bilgisayar konusunda bu yaşta bu tarz bir program yazabildiği için öğrencimizi kutluyorum. Okullarda öğrencilerin harcamalarını takip edilebilir seviyeye çeken bir çalışma. Eğitim ve davranış kazandırma yönü güzel. Umarım Ankara’da iyi netice alarak döner. “ dedi.

Okul Müdürü Şaban Erdem ise “Ön elemelere 8 proje gönderdik. Bunlardan 3 tanesi Erzurum bölge sergisine davet aldı. Bu Projemiz 54 proje arasından bölge birinciliği kazandı. İlimize bir ilk kazandırdığımız için mutluyuz. Öğretmenimiz Ercan Yektaş ve öğrencimiz Abdüssamet Aslan’ı tebrik ediyorum. Bu proje ile Türkiye birinciliği almalarını ve ilimize böyle bir başarı ile gelmelerini ümit ediyor ve onlardan bekliyorum.” dedi.

Koordinatörlüğünü Ercan Yektaş’ın yaptığı ve Erzurum’da yapılan yarışmalar sonrası bölge birinciliğine layık görülen proje “Obezite ile sanal savaş” adı altında, konusu program yazılımına kadar geliştirilebilen bir projeydi.

Ziyaret sonunda projede derece alan Abdüssamet Aslan’a Vali Hacımüftüoğlu tarafından başarısından dolayı hediye takdim edildi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir