16 Aralık 2025
Altın 5882.592
BIST 11367.68
Dolar 42.7082
Euro 50.2264
Sterlin 57.2569
Ankara 4°C

Tübitak'tan Şok Rapor

Tübitak'tan Şok Rapor
TÜBİTAK, Danıştay Saldırısı Sırasında Binada Bulunan Kamera Kayıtlarının Bazılarının Silindiğini Belirledi.
İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Birleştirilen Ergenekon davasına Danıştay saldırısıyla ilgili TÜBİTAK'tan gelen inceleme raporu ulaştı. Raporda, Danıştay saldırısı yapıldığı gün binanın güvenlik kamera kayıtlarının kaydedildiği harddisklerin arızalı olmadığı belirtildi. Kamera kayıtlarından bir kısmının isimleri değiştirildikten sonra silindiği kaydedilen raporda, bazı görüntülerin kurtarıldığı ifade edildi.

Birleştirilen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasına; emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 19 sanık katıldı. Tutuksuz yargılanan gazeteci Güler Kömürcü Öztürk de duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin, Hüseyin Görüm ve Ergün Poyraz ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, mahkeme heyetine başkanlık yapan Hakim Hasan Hüseyin Özese, ara kararlar doğrultusunda dosyaya gelen evrakları okudu. Tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz'in talebi üzerine İlhan Cihaner'in sanık olarak yer aldığı Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 22 klasör halindeki dava dosyası CD'ye aktarılarak mahkeme gönderildi.

Sanıklardan Zekeriya Öztürk'ün talebi üzerine Malatya'daki Zirve Yayınevi Cinayeti dosyasında yer alan 32 sayfalık rapor ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapor da mahkemeye ulaştı.

Mahkemenin resen istediği Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan gönderilen cevapta, Cumuriyet gazetesine bomna atılması ve Danıştay'a saldırı öncesinde temin edilmiş herhangi bir bilgiye rastlanılmadığı kaydedildi.

İkinci davanın tutuksuz sanığı Mahir Akkar tarafından çekildiği iddia edilen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Danıştay davasının karar duruşmasına ait görüntüleri ve bunlara ilişkin bilirkişi çözümünün yapıldığı belirtildi.

Mahkemenin istediği bilirkişi incelemesine ilişkin TÜBİTAK'tan gönderilen yazıda, Danıştay'a saldırının yapıldığı 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay güvenlik kamerasının arızalı olduğunun bildirilmesi üzerine kayıtlarının alındığı, harddiskler üzerine inceleme yapıldığı belirtildi. Bu harddisklerde herhangi bir arıza saptanmadığının belirtilen yazıda, kamera görüntülerinin bir kısmının silindiği, özel bir programla yapılan çalışma sonucu silinen bu kayıtlardan bir kısmının kurtarıldığı ifade edildi. Yazıda, kurtarılan görüntülerin daha rahat seyredilebilmesi için avi formatına dönüştürüldüğü, ayrıca silinen dosyaların bir kısmının da isimlerinin değiştirildikten sonra silindiği kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir