02 Kasım 2026
Altın 6266.84
BIST 10759.56
Dolar 49.9638
Euro 55.8314
Sterlin 66.5175
Ankara 9°C

Tümsiad Şube Başkanı Fil: Helal Kazanç, İnsanın En Temel Vazifesi

Tümsiad Şube Başkanı Fil: Helal Kazanç, İnsanın En Temel Vazifesi
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şubesi başkanı Abdulbaki Fil, insanın en başta gelen vazifelerinden birinin helal dairede yaşamak, helal kazanmak ve helal yolda harcamak olduğunu söyledi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şubesi başkanı Abdulbaki Fil, insanın en başta gelen vazifelerinden birinin helal dairede yaşamak, helal kazanmak ve helal yolda harcamak olduğunu söyledi.

        TÜMSİAD Rize Şubesi ve Rize Müftülüğü ortaklaşa olarak 'Ticarette Helal Kazan' konulu konferans düzenledi. TÜMSİAD Rize Şubesi konferans salonundaki programa İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, kurum müdürleri, ASKON Şube Başkanı M. Emin Dilsiz ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, insanların dünyadaki imtihanları için bazı şeylerin helal, bazı şeylerin de haram kılındığını hatırlattı.

        "İnsanın en başta gelen vazifelerinden biri helal dairede yaşamak, helal kazanmak ve helal yolda harcamaktır." diyen Fil, "Yüce Allah, helal dairesini o kadar geniş tutmuştur ki harama girmeye ne ihtiyaç, ne de mecburiyet vardır. Dahası haram daireyi mayınlı bölge gibi tehlikelerle doldurmuş, helal daireyi de meyvelerle dolu güllük gülistanlık bir bahçeye döndürmüştür. Bir çok emir ve yasağı da sırf bizim iyiliğimiz, dünya ve ahiret mutluluğumuz için koymuştur.” dedi.

        Programda daha sonra Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından 'Ticarette Helal Kazanç' konulu sunum gerçekleştirildi. Doğan, sunumun ardından kendisine yöneltilen soruları da cevapladı.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir