1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tunceli'de helikopter düştü!
Tuncelide helikopter düştü!

Tunceli'de helikopter düştü!

Tunceli'de hakim ve polisleri taşıyan helikopter düştü: 12 ŞEHİT

A+A-

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kalktıktan 10 dakika sonra irtibat kesilen helikopterin enkazına ulaşıldı. Helikopterin düştüğü yere en yakın olan Kocatepe Jandarma Karakolundan olay yerine giden 2 askeri timin, enkazına ulaştığı ve helikopterde bulunan 12 kişinin şehit olduğu bilgisini Tunceli Valiliğine bildirildiği öğrenildi.

Valilik: 12 personelimiz şehit olmuştur

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçesinden havalandıktan sonra sinyal alımı kesilen "Sikorsky" tipi polis helikopterine ulaşmak için yürütülen çalışmalar sonucu saat 16.30 sıralarında ilçenin Sarıgül köyündeki 2 bin 500 rakımlı Mahmutboğazı bölgesinde enkaza ulaşıldığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Olay yerinde yapılan ilk incelemeler sonucunda, olayın herhangi bir terör saldırısı sonucu gerçekleşmediği, olumsuz hava şartlarından kaynaklandığı anlaşılmıştır. Helikopter kazası sonucu 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olmak üzere toplam 12 personelimiz şehit olmuştur. Şehitlerimizi bölgeden alma çalışmalarımız, güvenlik güçlerimiz ve arama kurtarma ekiplerimizce sürdürülmektedir."

Açıklamada, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz." ifadesine yer verildi.

Tunceli'de 12 personeli taşıyan ve radardan kaybolan helikopterde bulunanların isimleri belli oldu. Helikopterde, Hakim Onur Alan, polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun olduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.