21 Ağustos 2026
Altın 7049.19
BIST 14490.26
Dolar 48.0574
Euro 56.2358
Sterlin 65.2697
Ankara 25°C

Tur Otobüsleri Tanıtıldı

Tur Otobüsleri Tanıtıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı ve kentin tarihi merkezlerini turistlere gezdirecek tur otobüsleri basın mensuplarına tanıtıldı. Alsan

Alsancak, Agora güzergâhındaki tanıtım turuna İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Üyesi ile diğer oda başkanları, sivil toplum örgütü ve üniversite temsilcileri katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 3 eski otobüsü tur otobüsü haline getirdiklerini ve özellikle kruvaziyer turizm kapsamında şehre gelen turistlere hizmet vereceklerini dile getirdi. İhtiyaca göre otobüs sayısının arttırılacağı bilgisini veren Kocaoğlu, otobüslere günlük binişin 20 lira olarak belirlediklerini kaydetti.

Kente gelen turistlerin konforlu bir yolculuk yapması ve kenti tanımasını sağlayacak otobüslerin güzergâhı şöyle olacak: "Alsancak Limanı içi, Gündoğdu Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Montrö Meydanı, Kent Arşivi önü, Anafartalar Caddesi çıkışı, Agora giriş çıkışı, Oyuncak Müzesi, Konak Diş Hastanesi önü, Cumhuriyet Bulvarı SGK önü, Konak Pier önü, Fevzipaşa Bulvarı, Basmane Garı, Fuar Lozan Kapısı önü, Dominik Caddesi girişi, Alsancak Devlet Hastanesi önü, Tren Garı önü, Tarihi Havagazı Fabrikası."

Tur otobüsleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce projelendirildi ve İZULAŞ Genel Müdürlüğü atölyelerinde, ilk adımda 3 adet imal edildi. İZULAŞ filosunda yer alan ve toplu ulaşımda kullanılan otobüsler bu çalışma kapsamında bütün aksamıyla yeniden ele alınıyor. Karoser, marangozluk, boya, motor rektifiye ve elektrifikasyon işlemleri İZULAŞ atölyelerinde gerçekleştiriliyor. Marangoz atölyesinde imal edilen koltuklar ise suya ve güneşe dayanıklı, özel ahşap malzemeden yapılıyor. Otobüslerde buzdolabı, ses sistemi gibi özel donanımlar da yer alacak. Her otobüs, 43 yolcu kapasitesine sahip. Rehberler Odası'nın da destek vermesi beklenen tur otobüslerinde ilk etapta çeşitli dillerde yayın yapan bir kanaldan şehrin tarihi ve turistik yerleri ve güzergâhlar konusunda bilgi verilecek. Dileyen müzik kanalından müzik dinleyecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir