Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Antalya'nın başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya gündemine taşınmasında AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu yanlarında görmek istediklerini söyledi.
Barut, bunu Çavuşoğlu'nun Manavgat ziyaretinde kendilerini de ilettiklerini, turizm şehrinin tanıtımı için fırsat buldukça turizm fuarlarına katılma sözü verdiğini kaydetti.
AKPM Başkanlığı'nda bir Antalya milletvekili parlamenterin bulunmasının Türk turizmi için tarihi altın fırsat olduğunu belirten Barut, geçmiş yıllarda Antalya'yı Berlin, Utrecht, Londra, Moskova, Oslo, Budapeşte, Prag ve Zürich'te tanıtmak ve gündeme gelmek için yanlarında tanınmış sanatçılar götürdüklerini anlattı.
Barut, "AKPM Başkanı'nın Antalya milletvekili bir Türk olmasının bölge destinasyonumuzun tanıtımına büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Sayın Çavuşoğlu'nu başta Almanya Berlin Fuarı olmak üzere turizm sezonuna kadar Avrupa ülkelerinde katılacağımız fuarlarda görmek istiyoruz. Çavuşoğlu'nun fuarlarda yanımızda olması Türk turizmciler moral ve motivasyon sağlayacaktır. Ayrıca AKPM Başkanı'nın Türk olması fuarlarda Türkiye'ye karizma kazandıracaktır." diye konuştu.
Öte yandan Barut, Orta Avrupa ülkelerinde erken rezervasyonların çok iyi gittiğini açıkladı.
Almanya, Hollanda, Belçika, Çek ve İskandinav ülke pazarlarının çok canlı olduğunu belirten Barut, ilçede turizmi 12 aya yayma ve otelleri açık tutmak için Avrupa ülkelerinde üşüyen yaşlı turistleri Side'ye davet ettiklerini aktardı.
Barut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyadaki küresel krizi rağmen geçen yıl Side destinasyonunda güzel bir turizm sezonu geçirdik. 2010 turizm sezonunun çok iyi geçeceğine inanıyorum. Kış turizm hareketliliği ve erken rezervasyonlar çok iyi. Orta Avrupa pazarı geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da canlı. İç piyasayı canlandırmak için İstanbul Turizm Fuarı'na katılacağız. Başta Almanlar olmak üzere kış turizm hareketliliği çok iyi. Avrupa'da soğuktan dışarı çıkamayan yaşlı turistler Side'de doğa yürüyüşü yapıyor."
Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun da yurt dışı turizm fuarlarında AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bulunmasının bölge destinasyonun Avrupa ülkelerinde tanınmasına katkı sağlayacağına yürekten inandığını dile getirdi.
(CİHAN)