1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk: 15 Haziran’da Kürtlerin Geleceğiyle İlgili Kararlar Alınacak
Türk: 15 Haziran’da Kürtlerin Geleceğiyle İlgili Kararlar Alınacak

Türk: 15 Haziran’da Kürtlerin Geleceğiyle İlgili Kararlar Alınacak

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk, 15-16 tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenecek ‘Kuzey Kürdistan ve Çözüm’ konferansında Kürtlerin geleceğiyle ilgili önemli kararların alınacağını söyledi.

A+A-

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk, 15-16 tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenecek ‘Kuzey Kürdistan ve Çözüm’ konferansında Kürtlerin geleceğiyle ilgili önemli kararların alınacağını söyledi. Türk, “Konferans; sadece toplanıp da dağılan bir konferans değil, Kürtler adına önemli siyasi hamleler yapılacak, görüşmeler yapılacak, kararlar alınacak, Kürt halkının geleceğiyle önemli bir işlevi olacak.” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda, 'Kuzey Kürdistan ve Çözüm Konferansı'nın 15-16 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk, son aylarda devletle Abdullah Öcalan arasında başlayan görüşmelerin Kürt sorunun çözümü için önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Başlayan yeni sürecin sadece çatışmaların durması değil, Kürtlerin hakları açısından da önemli bir zemin teşkil ettiğini ifade eden Türk, konferansta Kürtlerin geleceğiyle ilgili önemli kararların alınacağını dile getirdi.

"Konferans, Kürt tarihinde önemli rolü olacak bir aktör olacaktır" diyen Türk, "Hem toplumumuzu geleceğe hazırlamak hem de hükümetin nezdinde bu barışçıl süreç konusunda girişimlerde bulunmak üzere önemli bir koordinasyon kurulu ortaya çıkacaktır. Bunun çalışmaları kalıcı olacak. Konferans sadece toplanıp da dağılan bir konferans değil Kürtler adına önemli siyasi hamleler yapılacak, görüşmeler yapılacak, kararlar alınacak, Kürt halkının geleceğiyle önemli bir işlevi olacak. Biz böyle bakıyoruz." şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının "Abdullah Öcalan, konferansa Hüda-Par’ın da katılmasını istedi. Hüda-Par, buna olumsuz bir yanıt mı verdi?" sorusuna Türk, şöyle cevap verdi: "Olumsuz demek istemiyorum. Süreçle ilgili herkes değerlendirmesini yapacak ama umut ediyorum ki kararlarını gözden geçirecekler."
CİHAN

Türk: 15 Haziran’da Kürtlerin geleceğiyle ilgili kararlar alınacak

Türk: 15 Haziran’da Kürtlerin geleceğiyle ilgili kararlar alınacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.