16 Aralık 2025
Altın 5901.458
BIST 11348.83
Dolar 42.6986
Euro 50.2969
Sterlin 57.3868
Ankara 6°C

Türk İş Başkanı Kumlu: Krizden Kurtulmak İçin Imf'ye İhtiyacımız Yok!

Türk İş Başkanı Kumlu: Krizden Kurtulmak İçin Imf'ye İhtiyacımız Yok!
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Mustafa Kumlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye'nin IMF'ye ve Dünya Bankası (DB)'na ihtiyacı yoktur." sözünü yerinde ve doğru bulduklarını belirtti.

Türkiye'nin kendi kaynaklarıyla bütünleşmesiyle birlikte, küresel ekonomik krizden daha kolay düzlüğe çıkacağına inandıklarını belirten Mustafa Kumlu, ülke kaynaklarının doğru ve yerinde kullanılmasıyla, milletçe üstesinden gelinemeyecek sorunun bulunmadığını söyledi.

Türk İş Başkanı Mustafa Kumlu, Marmara Üniversitesi ve Türk İş ortaklığıyla Manavgat Çolaklı beldesinde düzenlenen ve 4 gün sürecek olan 11. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi'ne katıldı.

Kumlu, buradaki akademisyenlere ve sendika üyelerine yaptığı konuşmada, krizden kurtuluşun IMF ile değil, yerli sermaye kaynaklarıyla atlatılacağını ifade etti. Kumlu, "Öyle bir ekonomik model düşününüz ki bu IMF'dir. Rakamsal olarak büyüyorsunuz ama ekonominiz istihdam yaratmıyor. Ülkenizin dış borçları sürekli büyüyor. Bunun ülkemizi pozitif bir yansıması yok. Türkiye on yıllardır bu fasit dairenin içindedir. Bu çarpıklığın biz çalışanlar açısından meydana getirdiği en önemli sorun işsizliktir. Artık bu çıkmaz sokağa hep birlikte dur diyelim. Başbakan Erdoğan'ın dillendirdiği gibi IMF'ye ihtiyacımız yok diyoruz." diye konuştu.

Küresel ekonomiye yön verenlerin dünyayı etkisi altına alan krizin insanlarda bıraktığı öfkeye, sıkıntıya, gönül burukluğuna ve moral bozukluğuna kulak vermesi gerektiğini vurgulayan Kumlu, "İşsizliğin, çaresizliğin ve kendinden başkasını düşünmeyenlerin hakim olduğu bir dünyada zenginlerin de hiç bir zaman huzurlarının olmayacağının bilmesi gerekiyor." dedi.

Türk İş'in her zaman partiler üstü kurum olduğunu dile getiren Kumlu, politikalarının hangi iktidar gelirse geldin doğrularını alkışlayacaklarını yanlışlarını da uyaracaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir