1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TÜRK KIZILAYI ÜNİVERSİTE KURUYOR
TÜRK KIZILAYI ÜNİVERSİTE KURUYOR

TÜRK KIZILAYI ÜNİVERSİTE KURUYOR

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kayseri'de katıldığı bir programda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek Ankara'da tıp ağırlıklı Kızılay Üniversitesi kuracaklarını söyledi.

A+A-

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kayseri'de katıldığı bir programda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, Ankara'da tıp ağırlıklı Kızılay Üniversitesi kuracaklarını söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Akar, Kızılay Kayseri Şubesi'nin düzenlediği Kan Bağışları Ödül Gecesi'ne katıldı. Burada Kızılay Üniversitesi hakkında bilgiler veren Ahmet Lütfi Akar, yönetim kurulunda yaptıkları görüşme neticesinde, Kızılay Üniversitesini kurma kararı aldıklarını duyurdu. Akar, şu bilgileri verdi: “Sayın Başbakanımızın da teşvikleriyle, ağırlığını tıp bölümlerinin kapsadığı bir üniversite için vakıf kurma çalışmalarımız başlamıştır. Bundan sonra Kızılay sadece depremde zarar gören vatandaşlara yardım götürmekle kalmayıp onlara hizmetlerin en kutsalı olan eğitim konusunda da hizmet vermeye başlayacaktır. Şu an vakıf üniversitesi kurmak mümkün olmadığı halde, vakıflar dolayısıyla kurulan üniversitelere kısıtlama getirildiği halde, Sayın Başbakanımız bu kısıtlamayı kaldırdığını Kızılay için kaldırdığını açıkça ilan etmiştir. Bundan dolayı Kızılay camiası olarak Başbakanımıza teşekkür ediyoruz."

Türk Kızılay’ının yeni bir genel merkeze kavuşacağını anımsatan Akar, Ankara'da, Eskişehir yolu üzerinde 20 bin metrekare alanın kuruma tahsis edildiğini, TOKİ ile görüşmelerinin anahtar teslimi şeklinde tamamlandığına işaret etti. Kan bağışının en kutsal bağışlardan olduğunu belirten Akar, "Kanı bağışlarken kanın nerede kullanılacağını, kimin kullanacağını bilmezsiniz. Bir kadın mı, bir erkek mi kullanacak, bir Müslüman mı kullanacak bir Hristiyan mı, Ateist mi kullanacak? Bunu bilmezsiniz. Buna rağmen kanı bağışlarsınız. Kanı sadece Allah rızası için bağışlarsınız, insanlık için bağışlarsınız. Bu açıdan baktığınız zaman benim inancıma göre bağışların içinde en kutsal ve sevap olan bağış şekli kan bağışıdır. Bu nedenle kan bağışı yapanların bu bağışını Allah kabul etsin." diye konuştu.

-ERZİNCAN EKŞİ SUYU

Afyon’daki maden suyunun Türkiye’nin en çok satan markası olduğunu ifade eden Akar, “Buradan maden suyu çıkartılmasına öncülük eden ve Kızılay ismini bize veren ulu önder Atatürk’ü de saygı ile anıyoruz. Maden suyu işletmemize de ek olarak Erzincan'ın meşhur ekşi suyunu da çıkartıp Türkiye pazarlarına sunmak üzere bu il de 50 milyon değerinde bir fabrikanın temelini attık. Önümüzdeki yılın ortalarında üretime burada başlayacağız. Bu nedenle ‘iyilik için Kızılay için’ diyoruz.” dedi.

LOJİSTİK ÜST VE KAN FABRİKASI

Kızılay Genel Başkanı Akar, Kırklareli ilinde büyük bir lojistik üst hazırladıklarını belirterek, bu çalışma hakkında şu bilgileri verdi: “70 dönüm arazi içerisinde 11 bin metrekare kapalı alanı bulunan merkezimizin açılışını da önümüzdeki aylarda Başbakanımızla yapacağız. Dolayısıyla Trakya'nın ortasında, olası İstanbul depremine müdahale edebilecek noktada böylesine bir merkeze sahip olacağız. Ayrıca 100 bin çadır stokuna ulaşmış bulunuyoruz. Bu çadırların büyük bölümünü burada konuşlandıracağız. Böylece ihtiyaç halinde İstanbul’a, Trakya’ya ya da Balkanlar’da meyana gelebilecek afetlerde buradan müdahale etmiş olacağız. Kızılayımızın faaliyetleri devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda Kızılay’ı dünyanın bir numaralı iyilik örgütü haline getirmeye kararlıyız. Bölgelerimizi çoğaltmak, tesislerimizi modernize etmek suretiyle kan ürünlerinden elde edilen plazmaların flaksmilasyonuyla elde edilen kan ürünlerini Türkiye’de kendi kanımızdan elde etmek için plazma flaksmisyonu fabrikasını kuracağız. Bunun da temelini önümüzdeki günlerde atacağız.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.