Altın 5498.593
BIST 10745.04
Dolar 42.3412
Euro 49.1287
Sterlin 55.7539
Ankara 8°C

Türk-macar İşadamları Derneği'nde Yeni Yönetim Kurulu Belirlendi

Türk-macar İşadamları Derneği'nde Yeni Yönetim Kurulu Belirlendi
Türk-Macar İşadamları Derneği Olağan Genel Kurulu Budapeşte'de yapıldı. 1997'de derneği kuran Osman Şahbaz tekrar başkan seçildi. Budapeşte Hö

Budapeşte Hösök Tere'de yapılan Olağan Genel Kurul toplantısına çok sayıda dernek üyesi işadamı katıldı. Toplantıya işadamlarının yanısıra T.C. Budapeşte Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Evrim Demirci Soranlar, Türk Hava Yolları Macaristan direktörü, Budapeşte'de okuyan Türk öğrenciler de katıldı.

Türk-Macar İşadamları Derneği Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Ticaret Müşaviri Soranlar, Macaristan'daki görevinde ilk aylarını atlattığını belirtip daha iyi hizmet vermek için müşavirlik kadrosunu zenginleştireceğini müjdesini verdi.

Olağan Genel Kurul'da 1997 de Türk-Macar İşadamları Derneği'ni kuran ve 13 yıldır başkanlığını yürüten Osman Şahbaz tüm üyelerin oylarını alarak tekrar seçildi. Şahbaz, kendisine güvenen, desteklerini esirgemeyen üyelere teşekkür edip, daha güçlü ve daha aktif bir yönetimle çalışacağını dile getirdi.

Aynı zamanda DTİK'in de yönetim kurulu üyesi ve Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı olan Osman Şahbaz, genel kurula katılanlara Hollanda'daki izlenimlerini de paylaştı. Hollanda'daki Türk işadamlarının kurduğu sendika ve derneklerin çok aktif olduğunu ifade eden Şahbaz, Hollanda vatandaşı olan Türkler içerisinde Adalet Bakanı, milletvekili ve belediye başkanlığı yapan Türkler olduğunu aktardı.

Osman Şahbaz konuşmasında derneğin yeni bir web sitesi hazırlığında olduğunu ve önümüzdeki hafta açılacağını da duyurdu. Kurulacak web sitesi ile işadamlarının kendi aralarındaki iletişimini daha hızlı ve etkin bir hale getireceğini vurgulayan Şahbaz, derneğin hizmet ve faaliyetlerini de internet ortamında iş dünyası ile paylaşacaklarını ifade etti. Derneğin Macaristan'da iş ve yatırım yapmak isteyen işadamlarına ücretsiz danışmanlık hizmeti ve öneriler sunacağını da belirten Şahbaz, zaman zaman Macaristan'daki Türk öğrencilerle de bir araya gelerek öğrencilere, eğitim-öğretim hayatı sonrası iş dünyasındaki imkanları yakından tanıma ve tecrübe edinme fırsatı sunduğunu da belirtti.

Türk-Macar İşadamları Derneği'nin (TÜMİŞAD) yeni yönetim kurulunda tekstil, lojistik, sağlık, inşaat, mühendislik, gıda, müşavirlik ve hizmet sektöründen işadamları yer aldı. Genel Kurul öncesi, yeni girişimciler ve işadamları ile üye sayısını artıran ve güçlenen TÜMİŞAD'ın eski yönetimlere göre daha genç bir kadrodan oluştu.

Türk Macar İşadamları Derneği Yeni Yönetim Kurulu'nde yeni görev dağılımı şöyle oldu:

Başkan: Osman Şahbaz

Başkan Yardımcıları; Metin Türk, Emin Altaç, Yusuf Koç,

Genel Sekreter; Yakup Salih Avcı

Genel Sekreter Yardımcısı; Dr. Kamil Nas

Sektörel İşler Komisyon Başkanı: Mete Atuğ

Sektörel İşler Komisyon Başkan Yardımcısı; Ömer Lütfi Tekten

Mali İşler Komisyon Başkanı; Şeref Çilingir

Mali İşler Komisyon Başkan Yardımcısı: Mustafa Şahbaz

Üye İlişkileri Komisyon Başkanı: Şeref Şavlı

Üye İlişkileri Komisyon Başkan Yardımcısı: Tahsin Er

Üye İlişkileri Komisyonu Macar Kanadı Sorumlusu: Murat Kartal

Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Komisyon Başkanı: Mehmet Abdik

Onursal Başkan Yardımcısı: Mithat Karabıyık

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir