12 Aralık 2025
Altın 5925.197
BIST 11311.31
Dolar 42.6918
Euro 50.1507
Sterlin 57.0945
Ankara 8°C

Türk pilotlar ile ilgili flaş gelişme

Türk pilotlar ile ilgili flaş gelişme
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ağustos ayında kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın Beyrut'un güneyinde bulunan Dahiye mahallesinden alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü bildirildi

En Nahar gazetesinin bugünkü haberine göre güvenlik güçlerinin Dahiye'deki varlığını artıracağının öğrenilmesinin ardından Akpınar ve Ağca bilinmeyen bir yere götürüldü.

Haberde bu durumun pilotların kurtarılmasını zorlaştıracağı ifade edilirken, gazeteye konuşan kaynaklar, "Pilotları kaçıranlar Akpınar ve Ağca'yı kimseyle görüştürmeye niyetli değil" diye konuştu.

Arınç ay başında "Yer değiştirdiler takibimiz altındalar" demişti

Hizbullah'ın kontrolü altındaki Dahiye bölgesine hafta başında 1000 kadar asker ve güvenlik görevlisi yerleştirildiği bildirilmişti.

9 Ağustos'ta İstanbul-Beyrut seferini yapan THY personelini Beyrut'taki havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı kişiler Murat Akpınar ve Murat Ağca'yı kaçırmış, eylemin sorumluluğunu "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" adlı grup üstlenmişti.

Pilotlar en son 29 Ağustos'ta LBC televizyonunda görülmüştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir