Altın 5689.053
BIST 10570.49
Dolar 42.3286
Euro 49.2429
Sterlin 55.7293
Ankara 9°C

Türk-rus Kültür Merkezi, Ruslar’a Türkçeyi Tanıttı

Türk-rus Kültür Merkezi, Ruslar’a Türkçeyi Tanıttı
Türk-Rus Kültür Merkezi, Halkların Dostluğu Üniversitesi’de(RUDN) gerçekleşen dil festivalinde Akademi Dil Merkezi ile birlikte Türkçe ve Türk kültürü...

Türk-Rus Kültür Merkezi, Halkların Dostluğu Üniversitesi’de(RUDN) gerçekleşen dil festivalinde Akademi Dil Merkezi ile birlikte Türkçe ve Türk kültürünü tanıttı.

RUDN’de her yıl düzenlenen Dil Festivali’nde 50’den fazla ülke dillerini tanıtıyor. Festivalde yer alan diller arasında pek ismi duyulmayan Tulaca, Almancanın atası olarak bilinen Gotski dillerinin yanısıra, popüler olan Türkçe, Rusça, İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca dilleri tanıtıldı.

Festival münasebeti ile Türkçe derslerin verildiği Türkiye stantlarına ilgi büyük oldu. Katılımcıların beğeni ile izlediği Türkiye stantlarında ebru, hat ve diğer el sanatları ile birlikte Türk müziği canlı olarak icra edildi.

Moskova’da bir yıldır çalışmalarını sürdüren Türk-Rus Kültür Merkezi yetkilisi Mehmet Lalek, RUDN’nin geleneksel dil festivaline ilk defa "Akademi Dil Merkezi" ve "Türk-Rus Kültür Merkezi" olarak katıldıklarını anlattı. "Burada Ebru, kaligrafi, ney, el sanatları ve Türk mutfağını tanıtıyoruz” diyen Lalek, ayrıca festival programına gençlik, kadın, basın yayın, sağlık, aile ve çocuk gibi platformları ile de katıldıklarını kaydetti. Renkli bir program hazırladıklarını kaydeden Lalek gördükleri ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

Festivali ilgi ile takip ettiğini ve kısa süreli Türkçe derslerine girdiğini ifade eden üniversite öğrencisi Diana Nagaeva, “Türkçe ders süreleri kısa da olsa bir şeyler öğrendik. Dersi anlatan hocalar çok güzel öğretiyorlar. Çok hoşuma gitti” diye konuştu. Türkçe dersine katılan Maya da, Türkçe ile ilk defa burada tanıştığını, yarım saat gibi kısa bir sürede de olsa alfabeyi ve birkaç cümle öğrendiğini söyledi.

Türkçe öğretmeni olan Ümit Açıkgöz de, “Festival çerçevesinde, Türkçenin inceliklerini, en uzun kelimelerini, tekerlemelerini burada göstermeye çalıştık. İlgiden memnunuz” şeklinde konuştu.

RUDN’de öğrenim gören Mariya Ulyanova ise “Ebru sanatını, ney dinletisini ve Türk mutfağını çok beğendim. Sunumda gösterilen şehirler çok güzeldi. İlk defa dil festivalinde böyle güzelliklerle karşılaşıyorum. Burada Türkiye’yi, kültürünü daha yakından tanımış oldum.” dedi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir