18 Aralık 2025
Altın 5959.142
BIST 11329.22
Dolar 42.7307
Euro 50.2746
Sterlin 57.3966
Ankara 8°C

Türk Şiirine Yeni Ve Genç Bir Nefes

Türk Şiirine Yeni Ve Genç Bir Nefes
Bugüne kadar çeşitli edebiyat dergilerinde şiirleriyle yer alan Ali Osman Kurun'un ilk şiir kitabı 'Uzun Yağan Yağmurlar' Sütun Yayınları'ndan çıktı. Eserin

Eserini "Sözün Öncesi", "Söz" ve "Sözün Başlangıcı" olmak üzere üç bölüme ayıran Ali Osman Kurun, kitabına söz sultanı Şeyh Galib'ten bir alıntıyla başlamış:

"Giydikleri âfitâb-i temmuz

İçtikleri şu'le-i cihân-sûz"

Kitabın ilk bölümü olan "Sözün Öncesi"nde Med Cezir, Derinde Beklenen, Suların Yükselişi, El ve Dağ, Trenler ve Siyah Taş adlı şiirler yer alıyor. Bu ilk bölümdeki şiirlerde, şairin kullandığı imgeler genelde soyut kavramlar üzerinde yoğunlaşıyor. Sözün öncesiyle, yaratılış öncesi arasında bir yol çizerek şiirleri ve okuyanları bu yolda seyrettiriyor.

İkinci bölüm olan "Söz" ise, Uzun Yağan Yağmurlar, Güz ve Yağmur, Gül ve Yağmur, Söz ve Yağmur, 'H've Yağmur, Şair ve Yağmur, Çam ve Yağmur, Ev ve Yağmur, Eski Ev, Gurbet, Elma Ağaçları ve Çamlar, Erguvan Tâkları, Susan Sokaklar, Sabah Rüzgarı ve Gültepe adlı şiirlerden oluşuyor. Bu bölümde ise yaratılışla beraber gelen ayrılığa ve hatta yaratılışın biricik sebebine methiyeler yer alıyor.

Üçüncü ve son bölüm "Söz'ün Başlangıcı", Rüyadaki Fısıltı: Oyun, Duman Bahçeleri, Sokaklarda, ve her biri bir şaire ithaf edilen Kelebek, Açan İlk Çiçek, Akşamlar, Cânan, Anahtar ve Sönmez şiirlerinden oluşuyor.

Bol çağrışım yüklü dizeler, kendi manalarından sıçrayıp çoğalan sözcüklerle dolu şiir kitabı, Ali Osman Kurun'un şiir yolculuğunun çok uzun süreceğinin bir işareti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir