Altın 5615.344
BIST 10625.51
Dolar 42.2407
Euro 48.9437
Sterlin 55.4107
Ankara 13°C

TÜRK SİLAH ÜRETİCİSİ AÇIKLADI

TÜRK SİLAH ÜRETİCİSİ AÇIKLADI
Geçtiğimiz hafta ABD'nin Connecticut eyaletinde bir ilkokulda gerçekleşen korkunç katliam, Amerika’da ‘silahsızlanma’ tartışmasını yeniden gündeme getirdi.

Geçtiğimiz hafta ABD'nin Connecticut eyaletinde bir ilkokulda gerçekleşen korkunç katliam, Amerika’da ‘silahsızlanma’ tartışmasını yeniden gündeme getirdi. 20’si çocuk 27 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayın ardından bir açıklama yapan Başkan Barack Obama, ‘silah şiddetine karşı var gücüyle çalışacağını’ ilan etti. Başkentte muhtemel bir yasa değişikliği konuşulurken ABD’de bir silah fabrikasına sahip olan Türk girişimci Ayhan Yalçın, Washington’daki siyasi hareketlenmenin silahsızlanmaya karşı etkili olamayacağını düşünüyor.

Bir yıl kadar önce New Jersey eyaletinin Burlington şehrinde bir silah üretim tesisi açan Yalçın’a göre, Amerikalılar ‘silahtan hiçbir zaman vazgeçmez’. Her silahlı şiddet sonrası bu tartışmanın gündeme geldiğini hatırlatan Yalçın, “Connecticut’ta yaşanan hazin olay henüz taze olduğu için silahsızlanma konusu tekrar gündeme geldi. Ama önceki dönemlerde nasıl olduysa, zaman içerisinde bu konu da küllenecektir. Herhangi bir sonuç elde edilemeyecek.” diye konuştu.

Başkan Obama’nın, ‘Elimden geldiğince silahlı şiddetin üstüne cesaretle gideceğim’ ifadesini Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren Türk silah üreticisi, “Obama, bu konuda bırakın Cumhuriyetçileri, Demokratları bile ikna edemez. Amerikada silah hayatın bir parçasıdır. Bundan vazgeçemezler.”dedi.

Bu tarz trajedilerin yaşanmasını hiç kimsenin istemeyeceğini belirten Yalçın, “Problemin asıl kaynağı insan. Bu sorunun çözümü için işe sosyal yapıyı iyileştirmekle başlamak gerekir. Şiddeti yapan silah değil, insandır. Şiddeti düşünen bir insan, silah bulamazsa mutlaka başka bir araç bulur.” diye konuştu.

“Amerikan halkının kendisine göre bir psikolojisi var. Silahtan vazgeçmeleri mümkün değil.” diyen Yalçın, silah alımının yasaklanmasıyla masum insanların kendini savunma hakkının elinden alınmış olacağını ileri sürdü.

KATLİAMLARA KARŞI DİNİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

İnsan öldürmenin hiçbir dinde yeri olmadığına dikkat çeken silah üreticisi sözlerine şöyle devam etti: “İnsanların dini eğitim başta olmak üzere, diğer eğitimleri düzgün olarak verilebilirse kimse kimseyi öldürmez. Dini, milliyeti ne olursa olsun, bireye düzgün eğitim vermek çok önemlidir. Bu eğitimi aldıktan sonra insan sosyal yapıda ilerleme gösterecektir. İnanıyorum ki bunlar olduktan sonra silahlı katliamlar olmayacaktır. Kısacası her şey insanda biter.” şeklinde görüşlerini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir