1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türk Ve Ruslar Futbol Maçında Bir Araya Geldi
Türk Ve Ruslar Futbol Maçında Bir Araya Geldi

Türk Ve Ruslar Futbol Maçında Bir Araya Geldi

Rus-Türk Kültür Merkezi ve Petersburg Gazeteciler Birliği Rus gazeteci Boris Klementyev’in 65.

A+A-

Rus-Türk Kültür Merkezi ve Petersburg Gazeteciler Birliği Rus gazeteci Boris Klementyev’in 65. yıldönümü şerefine düzenlediği maçta Türkler ve Ruslar kozlarını paylaştı. Karşılaşmayı Rusya temsilcileri 4-2 kazandı.

    Rusya’nın Saint Petersburg şehrinde düzenlenen karşılaşmada Türkiye’yi Rus-Türk Kültür Merkezi’nin takımı temsil ederken Rusya adına Rus gazetecilerden oluşan Gazeteciler Birliği takımı mücadele etti. Petersburg’un Dinamo Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı ise ünlü Rus futbol yorumcusu Genadi Orlov yorumladı. Sıcak havada çekişmeli geçen karşılaşmayı 4-2 gibi skorla Rusya temsilcileri kazandı.

    Karşılaşmada Petersburgskie Vedomosti, Smena, Gorad, RTR ve Stotv gibi medya temsilcileri mücadele ederken Türk sporseverlerin yanı sıra, NTV Petersburg Müdürü Petr Gadlevskiy, REN TV Müdürü Grigoriy Putintsev, St. Petersburg Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ludmila Fomiçeva gibi ünlü isimler tribünden takip etti.

    Maç sonrası konuşma yapan Saint Petersburg Rus-Türk Kültür Merkezi Genel Müdürü Adnan Öztürk, "Türkiye’de son günlerde yaşanan sıkıntıların aksine yeşil sahalarda Ruslarla dostluğumuzu pekiştirdik. Birlik ve beraberliğin sağlanması için renk, ırk, dil, din ne olursa olsun hiç zor olmadığını gösterdik.” şeklinde konuştu.

    Karşılaşmanın ardından değerlendirmede bulunan maçın yorumcusu Orlov, Dinamo Stadyumu’nda ilk kez Türk ve Rusların karşılaşması açısından tarihi bir an yaşadığını söyledi.

Maç sonrası futbol oynayanlara çeşitli hediyeler verildi ve resepsiyon düzenlendi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.