17 Aralık 2025
Altın 5955.308
BIST 11298.69
Dolar 42.7195
Euro 50.1498
Sterlin 57.0927
Ankara 8°C

Türkçe Olimpiyatları, Türkçe’yi Bir Dünya Dili Haline Getirdi

Türkçe Olimpiyatları, Türkçe’yi Bir Dünya Dili Haline Getirdi
Bu sene ‘İnsanlık İçin El Ele’ sloganıyla düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları’nın Kayseri ayağı, 1 Haziran'da gerçekleştirilecek. Dünya insanlık ailesin...

Bu sene ‘İnsanlık İçin El Ele’ sloganıyla düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları’nın Kayseri ayağı, 1 Haziran'da gerçekleştirilecek. Dünya insanlık ailesinin Türk insanına ihtiyacı olduğunu belirten Tertip Komitesi Başkanı İlhan Miraboğlu, bu anlamda Türkçe Olimpiyatları’nın, Türkçe’nin bir dünya dili olduğunun göstergesi haline geldiğini söyledi.

Türkiye’yi, ülkeye beşinci mevsimi yaşatan Türkçe Olimpiyatları heyecanı sardı. 135 ülkenin katılacağı 10. Türkçe Olimpiyatları bu yıl 41 ilde 65 sahneye çıkacak. Bu illerden biri olan Kayseri’de de Türkçe Olimpiyat Şöleni gerçekleştirilecek. Organizenin duyurulması amacıyla bugün bir basın toplantısı yapıldı.

Kayseri Hilton Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, gazetecilere olimpiyat tanıtım filmi izlettirildi. Türkçe Olimpiyatları'nın bu sene ‘İnsanlık İçin El Ele’ sloganıyla huzura çıkacağını belirten Tertip Komitesi Başkanı İlhan Miraboğlu, “Bu sloganı, siyasi çekişmelerin, bir takım etnik ve suni çatışmaların körüklendiği bir ortamda, insanlığın ihmal edildiği düşünülerek öne çıkarılmasının anlamlı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Dünya küreselleşerek küçüldükçe, Türk insanının değerlerine dünya insanlık ailesinin ihtiyacı olduğunun anlaşıldığını belirten Miraboğlu, bu anlamda Türkçe Olimpiyatları’nın, Türkçe’nin bir dünya dili olduğunun göstergesi haline geldiğini söyledi.

Miraboğlu, “Artık dünyada Türkçe öğrenen, Türkçe konuşan ve bu dilde iletişim kuran ve belki de Türkçe yaşayan bir nesil yetişiyor. Asya, Avrupa, Afrika, Amerika ve Avustralya’da on binlerce öğrenci ülkesindeki Türk okullarında sevgi dili Türkçemizi öğreniyor ve Türkiye sevgisiyle yetişiyor. Bize ve ülkemize, geleceğe dair inanılmaz mutluluklar yaşatan bütün dünyadaki Türk okullarına, öğretmenlerine ve yaşatma idealiyle özveriyle kendini bu misyona adamış bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Türkçe Olimpiyatları’nın Kayseri şöleni, 1 Haziran 2012 Cuma günü Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Şölene, 20 bin civarında kişinin katılması bekleniyor. Tanıtım toplantısında Miraboğlu'nun yanı sıra sponsor firma temsilcileri de hazır bulundu.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir