1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Türkçe Olimpiyatları'nın Çanakkale Ayağı 12 Haziran'da
Türkçe Olimpiyatlarının Çanakkale Ayağı 12 Haziranda

Türkçe Olimpiyatları'nın Çanakkale Ayağı 12 Haziran'da

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın ilk defa Çanakkale'de düzenlenecek bölümü, 12 Haziran 2013 tarihinde, 18 Mart Stadyum'unda yapılacak.

A+A-

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın ilk defa Çanakkale'de düzenlenecek bölümü, 12 Haziran 2013 tarihinde, 18 Mart Stadyum'unda yapılacak. Vali Ahmet Çınar, bunun Çanakkale için önemli bir festival olduğunu söyledi.

Binlerce kişinin katılması beklenen program hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Truva Otel'deki toplantıda konuşan Vali Çınar, "Bu büyük bir organizasyon. Profesyonelleşmiş bir organizasyon. Şehrimiz için kültür ve sanat anlamında geniş katılım sağlanabilecek, etkili bir şölen. Bu festivali ilimize kazandıran ÇAGİAD ve ona destek veren tüm kişi ve kuruluşlara ben de teşekkür ederim. İlimiz için güzel bir renk olacak. Bu organizasyonların arka planında da büyük kahramanlar var. Dil, güzel Türkçemiz, millî kültürümüzün en temel öğesidir. Dünyanın dört bir yanında diyebileceğimiz, hayat şartları zor, riskli birçok ülkede okullar açmak suretiyle güzel Türkçemizi oradaki insanlara öğreten, sanat yönü ağır olan ve estetik, emek gerektiren bu organizasyonun arka planında, oralara kültür elçilerimiz olarak giden arkadaşlar bize hazırlayıp önümüze getiriyorlar. Onlara da teşekkür ederim." dedi.

Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD) Başkanı Hikmet Sezen ise bu yıl Türkçe Oplimiyatları'na 140 ülkeden 2 bin civarında öğrencinin katıldığını hatırlatarak, bir ayağını ilk defa Çanakkale'ye taşıyacaklarını söyledi. Sezen, "İlimizin tanıtımı açısından, dünyanın dört bir yanındaki Türk okullarında öğrenim gören öğrencilerimizin Türkiye'yi ne kadar sevdiğini Türkçeye aşina olduğunu, Türk kültürüyle ne kadar özdeşleştiklerini görmemiz açısından çok önemli bir organizasyon. Ayrıca birçok ülkede Türkiye'yi tanımakta güçlük çekiyorlardı eskiden. Artık çok güzel manzaralarla karşılaşıyoruz. Bizim kültürümüzü bilen insanlarla karşılaşıyoruz. Ayrıca her okul, dışarıda kültür elçisi görevi yapıyor. Ülkemizin en üst seviyede tanıtıyorlar." şeklinde konuştu.

Olimpiyatların Türkiye genelinde 55 ildeki 99 sahnede yapıldığını belirten ÇAGİAD Başkanı Sezen, şunları söyledi: "Beş kıtadan dili, dini, ırkı farklı 2 bin civarında öğrenci şarkı, şiir, dilbilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 kategoride hünerlerini sergileyecek. Çanakkale şehir etkinliği, 12 Haziran Çarşamba saat 21.00'de 18 Mart Stadyum'unda başlayacak. 21 ülkeden 70 öğrenci, 'Evrensel Barışa Doğru' çağrısıyla gelecek. Aynı gün şehiriçinde bir araç konvoyu yapılacak. Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda bir yürüyüş korteji olacak. Vali, Belediye Başkanı ve ana sponsor Miller Oto'yu ziyaret edecekler. Ayrıca Kordonboyu'na kurulacak dev ekranda 5 bin kişi daha programı seyretmesi sağlanacak. Stadyumda yapılacak düzenlemeyle 25 bin kişiyi misafir edeceğiz." CİHAN

Türkçe Olimpiyatları'nın Çanakkale ayağı 12 Haziran'da

Türkçe Olimpiyatları'nın Çanakkale ayağı 12 Haziran'da

Türkçe Olimpiyatları'nın Çanakkale ayağı 12 Haziran'da

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.