Programda konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Tüm sektörlerde olduğu gibi yetişmiş eleman ihtiyacının ve geleceğin gençlerinin kendilerine hazır, en azından belli bir bilgi ve birikim ile gelmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Terzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ''Üniversiteler de bu yolda, bu konuda gençlerimize hizmet eden en önemli kurumlar. Bu laboratuarları kurmakla ülkemizin kendimizin geleceğimize yatırım yapmış olduğumuzu düşünüyorum. Laboratuarda bugün sahada kullandığımız gerçek ekipmanların aynılarını ve en son teknolojiyi koymuş durumdayız. Öğrencilerimiz bizim sahada yaşadığımız sorunların önemli bir kısmını bizzat deneyimleyerek görecekler.''
Baz istasyonları konusunun toplumda yanlış anlaşıldığını savunan Terzioğlu, "Türkiye'de kullanılan baz istasyonlarının dünyadaki ile birebir aynı olduğunu, en son teknolojinin kullanıldığını ve Türkiye'ye farklı bir baz istasyonun gelmediğini." dile getirdi.
Kurulan istasyonların Türkiye'de daha güvenli olduğunu iddia eden Terzioğlu, ''Almanya'da bile telekomünikasyon otoritesi 40 metre volt sınır limit imkânı tanırken Türkiye'de bu rakam bunun dörtte biri 10 metre volttur. Dolayısıyla bizim sistemlerimiz, kullandığımız limitler Avrupa'dan, dünyadan çok daha güvenli. Bunun ötesinde yanlış bilinen en önemli konu ''Radyasyon'' kelimesidir. Radyasyon İngilizceden Türkçeye çevirdiğinizde bir dalganın yayılmasıdır, yayılımdır. Ama maalesef radyasyon deyince insanımız sanki atomun çekirdeği, atom bombası radyasyonu ile karıştırıyor. Bizim teknolojimizde elektronikteki radyasyon kelimesi. Flüoresandaki ışımanın da getirdiği radyasyon vardır şeklindedir. Bu yanlış bilinen bir şey. Kesinlikle hiç bir zararı yoktur. Yaklaşık 15 yıldır bilimsel, Dünya Sağlık Örgütünü araştırmaları da dahil olmak üzere yapılan araştırmalarla da görülmüş bir şeydir. Umarım vatandaşımız bunu doğru bir şekilde algılayacaktır."
(CİHAN)