1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkçenin Çocukları Hak-iş'i Ziyaret Etti
Türkçenin Çocukları Hak-işi Ziyaret Etti

Türkçenin Çocukları Hak-iş'i Ziyaret Etti

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen öğrenciler, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı ziyaret etti.

A+A-

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen öğrenciler, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı ziyaret etti. Arslan, okulların dünya vatandaşı kültürünü geliştirdiğini, bütün insanlık için ortak ideal olan yeni bir dünya kurmak için çalıştığını ifade etti.

Türkçenin Çocukları, Ankara turu kapsamında Hak-İş’i ziyaret etti. Güney Afrika’dan, Togo’dan, Bosna-Hersek’ten, Irak’tan gelen çocuklar Hak-İş Genel Başkanı Arslan ile bir araya geldi. Öğrenciler, söyledikleri Türkçe şarkılarla büyük beğeni aldı. Genel Başkan Arslan, öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, buna vesile olanlara teşekkür etti.

"YENİ BİR DÜNYA KURMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR"

Öğrencilerin geldiği ülkelerde özellikle Mısır’da, Bosna-Hersek’te, Güney Afrika’da, Kosova’da, Irak’ta bulunduklarını kaydeden Arslan, gittikleri ülkelerde Türk okullarını da ziyaret ettiklerini belirtti. Dünyanın neresine giderlerse, Türk okulları ile gurur duyduklarını bildiren Arslan, okulların, dünya vatandaşı kültürünü geliştirdiğini, bütün insanlık için ortak ideal olan yeni bir dünya kurmak için çalıştıklarını ifade etti.

"ÜLKELERİNİN EN BAŞARILI VE ZEKİ ÖĞRENCİLERİ"

Öğrencilerin, aslında sadece Türkçeyi değil, bir medeniyet anlayışını öğrendiklerini aktaran Arslan, “Bu, hayırlı bir iş. Bu nedenle öğretmenlerimizi kutluyorum. Gerçekten büyük bir fedakarlıkla, sadece ülkesi için insanlık için büyük hizmetler veren ve onların yaşadığı coğrafyada farklı kültürlerle nasıl muhabbet kurduğunu bizzat gördük. Büyük bir fedakarlık gerçekten görüyorum. Öğrencilerimizi kutluyorum. Farklı ülkelerde başka okullar olmasına rağmen o ülkelerin en başarılı, en zeki öğrencilerinin yer aldığını görmek ayrıca bir keyif veriyor. Hemen hemen her gittiğimiz ülkelerde o okulların derece yaptığını gördük. İşte Durban’daki okul Güney Afrika’da derece yapmış. Moldova’ya gidiyorsunuz, Kişinev’deki okul derece yapmış. Gelecekte o öğrencilerin ülkelerinde yönetici olduklarını düşünürsek, aslında gelecek bizim için umut dolu bir dünya.” diye konuştu.

Cumartesi günü, 19 Mayıs Stadyumu’ndaki açılış programına da katıldığını söyleyen Arslan; çok renkli, güzel bir organizasyon olduğunu dile getirdi. Arslan, kendilerinin de aynı anlayışla dünyadaki emekçi ve işçileri barış söylemi içerisinde bir araya tutmaya çalıştıklarını ifade etti. Arslan, daha sonra öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi ve öğrencilere hediye verdi.




CİHAN

Türkçenin Çocukları Hak-İş'i ziyaret etti

Türkçenin Çocukları Hak-İş'i ziyaret etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.