1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçenin Çocukları Tekirdağ Protokolünü Ziyaret Etti
Türkçenin Çocukları Tekirdağ Protokolünü Ziyaret Etti

Türkçenin Çocukları Tekirdağ Protokolünü Ziyaret Etti

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tekirdağ Etkiliği için için şehre gelen dünya çocukları Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya başta olmak üzere Belediye Başkanı Adem Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Halis İşler' makamlarında ziyar.

A+A-

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tekirdağ Etkiliği için için şehre gelen dünya çocukları Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya başta olmak üzere Belediye Başkanı Adem Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Halis İşler' makamlarında ziyaret etti.

Makamında öğrencileri karşılayan Vali Yerlikaya, ziyarete gelen gençlerle yakından ilgilenerek öğrencilere Tekirdağ’ı tanıttı. Öğrencilerin söylediği şarkıları dinleyen Yerlikaya onlara çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaretin sonunda farklı hediyeler alan öğrenciler, Tekirdağ Valiliği tarafından organize edilen öğle yemeğine geçti.

Öğle yemeğinde öğrencilere Kurtlar Vadisi dizisinde 'Ömer Baba' rolündeki Emin Olcay da eşlik etti. Yemekte renkli kareler ortaya çıktı. Yemekte açıklamalarda bulunan Vali Yerlikaya, "Gençler sizler bizim için misafir değil bu ailedensiniz. Bize selam getirdiğiniz yerlere bizlerin de selamlarını götürün. Sizleri tekrar ülkemizde ve Tekirdağımızda yine görmek isteriz. Akşam sizleri izlemek ayrı bir heyecan olacak." diye konuştu.

Yemekten sonra kendileri için özel tahsis edilen çift katlı üstü açık otobüse binen öğrenciler önce Fatih Koleji öğrencileriyle buluştur. Burada da çok yoğun ilgiyle karşılanan öğrenciler, Fatih Koleji öğrencileriyle tanışıp sohbet etme imkânı buldu. Türkçenin Çocuklara burada 'Yeni Bir Dünya Şarkısı'nı söylerken Fatih Koleji öğrencileri de onlara eşlik etti. Ziyaretin ardından tekrar otobüslere binen öğrenciler, yüzlerce aracın katılımıyla oluşturulan konvoyla şehir merkezinde halkı selamladı.

Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan öğrenciler, otellerine geçerek dinlenmeye çekildi.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.