1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkçenin Çocuklarından Tcdd'ye Ziyaret
Türkçenin Çocuklarından Tcddye Ziyaret

Türkçenin Çocuklarından Tcdd'ye Ziyaret

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Türkçenin gönüllü elçileri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nı (TCDD) ziyaret etti!

A+A-

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Türkçenin gönüllü elçileri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nı (TCDD) ziyaret etti. Milli Mücadelede Atatürk Konutu, Demiryolları Müzesi, Atatürk Vagonu ve Yüksek Hızlı Tren'i gezen öğrenciler, demir yolculara da mini bir konser sundu.

TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman tarafından karşılanan Türkçenin çocukları önce Ankara Gar’da bekleyen Yüksek Hızlı Tren, ardından da Milli Mücadelede Atatürk Konutu, Demiryolları Müzesi ile Atatürk Vagonu’nu gezdi. Gezinin ardından Kule Restoran’da Demiryolcuların da katıldığı programda konuşma yapan TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman, Türkçe Olimpiyatları dolayısıyla Türkiye'de bayram havası esmekte olduğunu söyledi. Farklı ülke, farklı dil ve renklere sahip olan çocukların kardeşçe bir arada bulunmalarının dünya barışı için iyi bir örnek oluşturduğunu vurgulayan Duman, dünyanın çeşitli ülkelerinde Türkçe konuşan çocuklar için “Sizler bizim ses bayraklarımızsınız.” dedi.

Türkçe Olimpiyatlarına katılan çocukların ileride işadamı veya işkadını olduklarında Türkiye ile ticaret yapmak suretiyle olimpiyatların kültürel ve sosyolojik faydalarından başka ekonomik etkilerinin de olduğunun altını çizen Duman, Türkçe Olimpiyatlarının akademisyenler ve uzmanlar tarafından her yönüyle araştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

11 yıl önce 11 ülkenin katılımıyla başlayan olimpiyatların bu yıl 140 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildiğine işaret eden Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Halkla İlişkiler Koordinatörü Hasan Ayasun ise olimpiyatlar kapsamında 55 vilayette 99 etkinlik gerçekleştirileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Gürcistan, Güney Kore, Kırgızistan ve ABD’li çocuklar tarafından Türkçe şarkılar söylendi. Türkçe’nin çocuklarına TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman ve diğer yetkililer tarafından birer köstekli demiryolu saati hediye edildi. CİHAN

Türkçenin çocuklarından TCDD'ye ziyaret

Türkçenin çocuklarından TCDD'ye ziyaret

Türkçenin çocuklarından TCDD'ye ziyaret

Türkçenin çocuklarından TCDD'ye ziyaret

Türkçenin çocuklarından TCDD'ye ziyaret

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.