Adana Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği Nevruz Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.
Kutlamalara, Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosu Abrar Gulyamov, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kardeş dernekler ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan, Kuran-ı Kerim tilavetine yer verilen programda Dernek Başkanı İlker Medeni, Nevruz'un anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.
Nevruz’un Türk milletinin yeni gün, yeni yıl ya da doğanın uyanışını simgeleyen milli bir bayram olduğunu anlatan Medeni, “Türk milleti için birlik, beraberliğin ve paylaşımın olgusudur. Nevruz Türkistan’da en büyük milli bayram olarak kutlanmaktadır. Türkistan'dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gündür.” dedi
Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Abrar Gulyamov ise Türk dünyasında önemli bir gün olan Nevruz’un ‘nev(yeni) ve ruz (gün) kelimelerinin birleşmesinden meydana geldiğini aktardı. Yeni gün anlamını taşıyan Nevruz’un, kuzey yarımkürede başta Türkler olmak üzere birçok topluluk tarafından yılbaşı olarak kutlandığını dile getiren Gulyamov, bu güzel günde Adana’da bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Yüregir Kaymakamı Turgut Subaşı ise bu güzel geleneğin daha sonraki nesillere de aktarılması ve bu Türk kültürünün yaşaması gerektiğini bildirdi.
Programda Özbekistan devlet sanatçısı Hasila Rahimov Özbekçe şarkılar seslendirdi.
CİHAN



Kaynak: