1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye katliama karşı ayakta!
Türkiye katliama karşı ayakta!

Türkiye katliama karşı ayakta!

Türkiye katliama karşı ayağa kalktı!..

A+A-

Adeviyye Meydanı'nda yüzlerce kişinin ölümü ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olan Mısır güvenlik güçlerinin silahlı saldırısı, yurdun birçok yerinde protesto edildi.

Saldırıya, İstanbul, Ankara, Antalya, Kırıkkale, Sivas, Şanlıurfa, Eskişehir, Kayseri, Diyarbakır, Adana, Mardin, Konya, Samsun, Zonguldak, Erzurum, Bursa, Sakarya ve Çanakkale'den tepkiler geldi.

İstanbul'da İHH ve Özgür-Der'in öncülüğünde Fatih Camisi avlusunda bir araya gelen vatandaşlar, Mısır güvenlik güçlerinin saldırısını protesto etti.

Fatih Camisi avlusunu dolduran kalabalığa seslenen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, dünyanın her tarafında Müslüman kanı çok ucuzmuş gibi katliamlar yapıldığını ifade ederek, "Bu katliamların bir kısmını direkt emperyalistler bir kısmını da maliyeti daha ucuz olduğu için içimizdeki işbirlikçiler gerçekleştiriyor" dedi.

Grup akşam Saraçhane Parkı'nda olacak!

Cennete, haksızlığa karşı söz söyleyenlerin talip olacağını vurgulayan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradan şunu haykırıyoruz: Amerika senden korkmuyoruz, İsrail senden korkmuyoruz, Avrupa senden korkmuyoruz. Biz Allah'tan korkuyoruz. Biz kurşun yedikten sonra yere düşen ve gözüne bir damla yaş akıtan mazlum çocukların bedduasından korkuyoruz. Evladını paramparça kucağına alan, hiçbir hastaneye götürecek durumu olmayan, hiçbir ilaca ulaşamayan annenin feryadından korkuyoruz. 'Kimse yok mu bize yardım edecek' diye haykıran, gözyaşı döken babaların feryatlarından korkuyoruz. Biz de korkuyoruz ama bu korkumuz Allah için.

Mısır'da kadınların kafasına keskin nişancılar ateş ettiğinde, Baltacılar kadınları doğradığında neden sessiz kalıyorsunuz? Neden sadece 'hacca ve umreye gitme hakkımız elimizden alınmasın' diye Suudi Arabistan'ın Sisi'ye gönderdiği paralara karşı çıkmıyorsunuz? Son olarak şunu söylüyorum: Bütün arkadaşlarınızı arayın, haber verin gelsinler, namazdan sonra yürüyüş yapacağız. Allah hepimizden razı olsun, bu akşam Saraçhane Parkı'nda 'Kardeşlik Parkı' kurulacak. Hepinizi oraya devam ediyoruz. Duruma göre katliam devam ederse de nöbet halinde olacağız. Hatta Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğunun önünde toplanıp, sizleri de davet edeceğiz. Sizleri davet ettiğimizde hepinizi kısa sürelerde buralarda görmek isteriz."

Yazar Abdurrahman Dilipak da bir insana yapılan haksızlığın, bütün bir topluma yöneltilmiş tehdit olduğuna dikkati çekerek, "Mısır'da yaşananlar sadece Mısır halkını telaşlandıran felaket değil, aynı zamanda bütün İslam ümmetine yöneltilmiş bir tehdittir. Bu nedenle burada Mısır için değil, kendi geleceğimiz için toplandık" ifadesini kullandı.

Açıklamaların ardından Fatih Camisi'nde öğle namazı kılan grup, Saraçhane Parkı'na yürüdü.

Mısır ve ABD büyükelçilikleri önünde protesto

Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu üyeleri, Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek, Mısır'da güvenlik güçlerince, demokrasi yanlısı gösterilerin yapıldığı Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki 200 kişinin öldürülmesini ve 4 binden fazla kişinin yaralanmasını protesto etti.

Silahlı güçlerce görevden uzaklaştırılan, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammmed Mursi'nin fotoğraflarını taşıyan gruptakiler, "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "Zulme karşı direneceğiz", "Ankara'dan İhvan'a, direnişe bin selam" sloganları attı.

Eyleme destek veren sivil toplum kuruluşları adına konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş, emparyalist güçlerin yüzyıllardır Müslüman ülkelerde fütursuzca ameliyatlar yaptığını, inanılmaz oyunlar oynadığını" ifade ederek, "Sisi bir piyondur, maşadır. Artık, İslam aleminin topyekun ayağa kalkma zamanıdır" dedi.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu, Mısır'da askerlerin ateşiyle hayatını kaybedenler için dua edildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.