26 Aralık 2025
Altın 6229.003
BIST 11300.26
Dolar 42.9167
Euro 50.5753
Sterlin 57.9347
Ankara 4°C

"Türkiye KKTC'ye yapılmak istenen hiçbir haksızlığa izin vermeyecek"

"Türkiye KKTC'ye yapılmak istenen hiçbir haksızlığa izin vermeyecek"
AK Parti Sözcüsü Çelik, ABD'nin Kıbrıs Rum Kesimi'ne silah ambargosunu kaldırmasına tepki göstererek, Türkiye'nin KKTC'ye yapılmak istenen hiçbir haksızlığa izin vermeyeceğini kaydetti.Muhammed Ali Toruntay |

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye, KKTC'ye yapılmak istenen hiçbir haksızlığa izin vermeyecektir." ifadesini kullandı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'nin Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırmasının yanlış bir karar olduğunu belirtti.

Rum yönetiminin Ada'da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraf olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir. Türkiye ve KKTC, hukuk, diplomasi ve hakkaniyet dışında hiçbir yolla karar almaya zorlanamaz. Biz hakkaniyet temelinde müzakereden yanayken, Yunanistan korsan anlaşmalarla bu zemini tahrip etmiştir. Güney Kıbrıs Yönetimi asla Kıbrıs Türkleri'nin haklarını gasbedemez.

Türkiye garantör ülke olarak KKTC'nin hak ve menfaatlerini korumaya muktedirdir. Cumhurbaşkanımızın mesajı açıktır, hak ve menfaatlerimiz konusunda hiçbir dayatmayı kabul etmeyiz ve asla taviz vermeyiz. Türkiye, KKTC'ye yapılmak istenen hiçbir haksızlığa izin vermeyecektir."

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir