1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye o ülkede askeri üs kuracak!
Türkiye o ülkede askeri üs kuracak!

Türkiye o ülkede askeri üs kuracak!

Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Ahmet Demirok, "Türkiye Katar'da askeri üs kuracak" dedi.

A+A-

Türkiye, ortak düşmanlarla mücadele edilmesi için Katar ile imzalanan savunma anlaşması kapsamında bu ülkede askeri üs kuracak!

İki ülke arasında 2014’te imzalanan ve TBMM’den Haziran ayında onaylanan anlaşma kapsamında kurulan askeri üs, ABD’nin Orta Doğu’ya ilgisinin azaldığı bir dönemde iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendiğini gösteriyor. Üs Türkiye’nin Orta Doğu’daki ilk askeri üssü olacak.

Türkiye ve Katar, Orta Doğu’da benzer politikalar izleyerek Mısır’da Müslüman Kardeşleri, Suriye’de Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı devirmeye çalışan isyancıları desteklemiş, İran’ın bölgede artan nüfuzun endişe yarattığını dile getirmişlerdi.

İki ülke Rusya’nın Esad’a bağlı güçleri desteklemek için ülkeye askeri müdahalede bulunmasına da sert tepki vermişlerdi.

“Ortak düşmanlarla karşı karşıyayız”

Türkiye’nin Katar Büyükelçisi Ahmet Demirok Reuters ile söyleşisinde, askeri üste birkaç bin askerin yanı sıra hava ve deniz unsurları, eğitmenler ve özel harekat birliklerinin bulunacağı belirtti.Demirok, “Türkiye ve Katar aynı sorunlarla karşı karşıya. Bölgedeki gelişmeler ve diğer ülkelerin bilinmez politikaları iki ülkede de endişe yaratıyor… Ortak düşmanlarla karşı karşıyayız. Orta Doğu için bu kritik dönemde iki ülke arasındaki işbirliği hayati önemde” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.