22 Ağustos 2026
Altın 7106.55
BIST 14514.82
Dolar 47.9623
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 22°C

Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener: Basın, Hükümetin Sopası Altında

Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener: Basın, Hükümetin Sopası Altında
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, basının hükümetin sopası altında olduğunu ileri sürdü. Partisinin İ

Partisinin İskenderun İlçe Teşkilat binasının açılışına katılmak üzere Hatay'a gelen Abdullatif Şener, teşkilat binası önünde partililer tarafından karşılandı. Parti binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şener, Türkiye'de haber niteliği taşıyan açıklamalarda bulundukları halde özellikle ulusal basında bir tek cümlelerinin dahi haber yapılmadığını, seslerinin kısılmaya çalışıldığını savundu.

Şener, "Türkiye'de basın özgürlüğü yok. Basın özgür değildir. Basının üzerinde hükümetin baskısı vardır. Başbakan ve hükümeti basının sesini susturmak için kullanmaktadır. Hükümetin ve başbakanın istemediği şeyleri basın yazamamaktadır ve yayınlamamaktadır. Bunu en iyi Türkiye Partisi bilmektedir. Haber değeri olan açıklamalarımız bu baskı nedeniyle gazetelerde veya televizyonlarda gerektiği gibi yer bulamamaktadır" dedi.

Bazı basın mensuplarının sorularına sert cevap veren Şener, "Siz önce bizim söylediklerimizin özünü yazın, teferruatları sonra söylerim" diyerek tepki gösterdi. Kürt açılımına da değinen Şener, "İktidar sürekli zikzak çiziyor" dedi.

Abdullatif Şener, parti binasındaki konuşmasının ardından Ulu Cami Caddesi'nde partililere seslendi. Sözlerine şiirle başlayan Şener, Türkiye'nin özelleştirme adı altında satıldığını ve dış sermayeye peşkeş çekildiğini iddia etti.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir