22 Ağustos 2026
Altın 7106.57
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0618
Sterlin 65.4411
Ankara 20°C

"Türkiye'de Feodal Toprak Zenginliği Devam Ediyor"

"Türkiye'de Feodal Toprak Zenginliği Devam Ediyor"
Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Kamu Ölçmeleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zerrin Demirel, önemli açıklamalarda bulundu.
Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Kamu Ölçmeleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zerrin Demirel, Türkiye'de hâlâ feodal toprak zenginliğinin devam ettiğini ve toprağın ticari olarak kullanıldığını söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ), Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Harita ve Kadastro Mühendisliği Ankara Şubesi ile AKÜ Harita Kulübü tarafından düzenlenen "Kırsal Kalkınma ve Arazi Toplulaştırma" panelinde konuşan Prof. Dr. Demirel, 1980 yılından bu yana toprağın artık sadece toplumsal değil aynı zamanda küresel kaynak haline geldiğini dile getirdi. Demirel, özellikle 1980'lerde ABD'nin de tarıma girmesiyle toprağın kıt kaynaklar arasına girdiğini kaydetti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Harita Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Saffet Erdoğan ise Türkiye'de, kentlerde yaşanan hızlı büyüme ve beraberindeki göç olgusuyla yaşanan kaosun ardında yatan en önemli sebebin kırsal alanlar olduğunu açıkladı.

Doç. Dr. Erdoğan, hızlı nüfus artışı, küresel boyuttaki kirlenme ve bozulmaların özellikle kullanılabilir su kaynaklarındaki yaşanan azalma ve kirlenmeden ötürü tarım üretiminin dünyanın gündeminde önem kazandığını ifade etti. Türkiye'de ise kentlerde yaşanan hızlı büyüme ve beraberindeki göç olgusuyla yaşanan kaosun ardında yatan en önemli sebebin kırsal alanlar olduğunu bildirdi.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü Abdullah Kaptan Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, panelistler, kırsal alanlarda gerçekleştirilen arazi toplulaştırılması konusu ele alarak, kırsal gelişim hakkında bilgiler verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir