12 Mayıs 2026
Altın 6865.38
BIST 14953.7
Dolar 45.3941
Euro 53.3764
Sterlin 61.3225
Ankara 26°C

Türkiyem Camii'ne Molotof Kokteylli Saldırı

Türkiyem Camii'ne  Molotof Kokteylli Saldırı
Hollanda'nın Arnhem kentindeki Türkiyem Camii'nin girişine molotof kokteyli atıldı. İtfaiyenin yerinde müdahalesi sonucu, çıkan yangın büyümeden kontrol altına alındı.

Cami Başkanı Veysel Eroğlu, dün sabah düzenlenen saldırının 15 bin ila 20 bin Euro maddi hasara neden olduğunu söyledi. Eroğlu, "Bizim için zarardan ziyade camimize bir saldırının gerçekleşmiş olması mühim. Yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Faillerin bulunmasını istiyoruz." dedi.

İhbarın ardından polis ve itfaiyenin hemen olay yerine geldiğini belirten Eroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Arm Stroing de camiyi ziyaret ederk üzüntülerini dile getirdiğini aktardı.

Toplam 9 bin metre kare bir alan üzerine kurulu cami kompleksinde konferans salonu, yaşlılar merkezi, gençlik lokali, kadınlar lokali, Kur'an kursu ve yemekhaneni yanı sıra bakkal ve manav da bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir