1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye'nin 23. Doğa Harikası Güney Şelalesi Taşındı
Türkiyenin 23. Doğa Harikası Güney Şelalesi Taşındı

Türkiye'nin 23. Doğa Harikası Güney Şelalesi Taşındı

Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün tabiat anıtı olarak tescil ettiği Denizli'deki Güney Şelalesi, heyelanla yıkılmasının ardından su yatağı değiştirilerek yeni yerine taşındı.

A+A-

Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün tabiat anıtı olarak tescil ettiği Denizli'deki Güney Şelalesi, heyelanla yıkılmasının ardından su yatağı değiştirilerek yeni yerine taşındı. Denizli, Aydın ve Manisa Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Komisyonu’nun da onayıyla yeni yerinde çağlayacak şelale için tören düzenlendi. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Ali Aygören ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Vali Demir, törende yaptığı açıklamada, “Bilimadamlarının raporları sonucunda su, 10 metre sağ tarafa yönlendirildi. Bu defa daha önce çatlaklar dolayısıyla sızdırmazlığı sağlamak için membran kanal şeklinde yapıldı. Orada bir savak oluşturuldu. Bu savakla şu anda gördüğünüz çok muhteşem şelale oluştu. Daha önceki şelaleden 5 metre daha yüksek; önceki 35 metreyken şu anda 40 metrelik bir şelaleye kavuşmuş olduk. Bu işi, bütün kurumlar ele ele vererek yaptık. Türkiye, rekor denebilecek kadar kısa sürede tekrar Güney Şelalesi'ne kavuştu.” dedi. Güney ilçesindeki şelale, 13 Mayıs 2013'te meydana gelen heyelanda çökmüştü. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.