1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye'nin 7 Bölgesi İstanbul'da Bir Araya Geldi
Türkiyenin 7 Bölgesi İstanbulda Bir Araya Geldi

Türkiye'nin 7 Bölgesi İstanbul'da Bir Araya Geldi

Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl üçüncüsü düzenlenen kültür projesi ile Türkiye'nin 7 bölgesini İstanbul'da bir araya getirdi.

A+A-

Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl üçüncüsü düzenlenen kültür projesi ile Türkiye'nin 7 bölgesini İstanbul'da bir araya getirdi. Her bölgenin kendine has gelenek, görenek, yiyecek ve takılarının sergilendiği festivalde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Bayrampaşa Belediyesi, 17- 25 Haziran tarihleri arasında düzenlenen “7 İklim 7 Renk” etkinlikleri ile Türkiye'nin çeşitli illerini kültürleriyle birlikte Bayrampaşa'ya taşıdı. '7 iklim 7 renk Festivali' Bayrampaşa'daki Ada Park'ta düzenlendi. Bosna Hersek ve Rumeli'den derneklerin de katıldığı etkinliğe 40 ilin standı kuruldu. Festivak çerçevesinde katılımcılar, kendi yörelerinin kültürünü ve geleneklerini tanıtma fırsatı buluyor. Davullu zurnalı devam eden festivalde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Festival için oluşturulan meydanda stantları gezen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, '7 iklim 7 renk' projesi hakkında bilgi verdi. '7 İklim 7 Renk Projesi'nin 'Mili Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin' devamı olduğunu ifade eden Başkan Atila Aydıner, "40 Federasyon başkanını bir araya topladık. '7 İklim 7 Renk Projesi' ile bütün Türkiye'yi buraya topladık. Burada Kastamonulular ile Adıyamanlıları bir araya getirdik. Diyarbakırlı ile Rizeliyi bir araya getirdik. Gayemiz bu ülkenin insanlarını gönül köprüsüyle bir araya getirmek. Bayrampaşa açılıma destek vermek amacıyla sivil toplum örgütlerini, belediye başkanlarını 40 standıyla bir araya getirdi. İstanbul burada, tüm Türkiye burada" dedi.

Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Muammer Şaşmaz ise, '7 İklim 7 Renk Projesi' ile Bayrampaşa'da güzel bir kardeşlik örneği sergilendiğini belirtti. Genel Sekreter Muammer Şaşmaz, "Gördüğünüz gibi bütün illerimiz burada. Burada muhteşem bir tablo var. Türkiye Bayrampaşa'da buluştu diyebiliriz. Herkes kendi kültürünü, adetini burada sergilemeye çalışıyor. Biz de Yozgatlılar Derneği olarak Bayrampaşa Belediyesi'nin düzenlediği bu organizasyonda yerimizi aldık. Bayrampaşa'da bütün Türkiye'ye dostluk ve kardeşlik mesajını vermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Çeşitli şehirlerin katılım gösterdiği etkinlikte, yöresel tatlar da kıyasıya yarıştı. Birbirinden lezzetli ürünlerin ve tatların sergilendiği stantlarda görevliler, şehirlerinin lezzetlerini tanıtmak için yiyecek ve içeceklerini vatandaşlara ikram etti.

CİHAN

Türkiye'nin 7 bölgesi İstanbul'da bir araya geldi

Türkiye'nin 7 bölgesi İstanbul'da bir araya geldi

Türkiye'nin 7 bölgesi İstanbul'da bir araya geldi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.