1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye’nin En Büyük İhl’lerinden Birisi Canik’te Kuruluyor
Türkiye’nin En Büyük İhl’lerinden Birisi Canik’te Kuruluyor

Türkiye’nin En Büyük İhl’lerinden Birisi Canik’te Kuruluyor

Türkiye'nin en büyük imam hatip liselerinden olan Samsun’un Canik ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı kazı çalışmalarını sürüyor.

A+A-

Türkiye'nin en büyük imam hatip liselerinden olan Samsun’un Canik ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı kazı çalışmalarını sürüyor. 38 dönümlük alanda devam eden inşaat çalışmaları tamamlandığında 80 derslikli, 2 bin 400 öğrenci kapasiteli ve 370 kişilik yurduyla lise, uluslararası hizmet verecek.

    Atatürk Mahallesi'nde çalışmaları süren Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerden bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’un ilk özel üniversitesi olan Canik Başarı Üniversitesi’nin ardından Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni de bitirip hizmete açacaklarını söyledi. Projeye büyük verdiğini ifade eden Başkan Genç, inşaatı tamamlandığında imam hatip lisesinin Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika'dan da öğrenci kabul ederek uluslararası bir kimliğe bürüneceğini kaydetti.

    Okul hakkında da bilgi veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, dersliklerin haricinde lisede kapalı spor salonu, konferans merkezi, dil, fen ve sosyal bilgiler laboratuvarları ile 370 öğrenci kapasiteli yurt bulunacağını belirtti. Genç, “Burası, sadece bölgenin değil, ülkenin en büyük imam hatip lisesi olacak. Tamamlandığında asgari 2 bin 400 öğrenci, eğitim görebilecek. Bu okulun yapımında Samsunlu işadamı Galip Öztürk'ün büyük desteği var. Samsun genelinde eğitime ve okulun yapımına verdiği büyük destekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    Vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Genç, "İlçemize şehrimizin ilk özel üniversitesini kazandırdık. 9 yılda 14 yeni eğitim yuvası yaptık. Eğitime 3 milyon liralık yatırımla birlikte okullarımızın fiziki ve teknolojik ihtiyaçlarını giderdik. Canik'in bir eğitim merkezi olması açısından eğitime yaptığımız yatırımlar geleceğimiz adına beni onurlandırıyor. Canik, eğitim merkezi olmasının yanında sağlık, kültür, ticaret ve yaşam merkezi de oluyor. 21. yüzyıl bilgi çağı. Bu çağda bilgiyi yönetemeyenler kaybolmaya mahkumdur. Yavrularımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Canik artık anaokulundan üniversiteye kadar çocuklarımızın eğitimin bütün kademelerinden yararlandığı bir bilgi merkezi haline geldi.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Türkiye’nin en büyük İHL’lerinden birisi Canik’te kuruluyor

Türkiye’nin en büyük İHL’lerinden birisi Canik’te kuruluyor

Türkiye’nin en büyük İHL’lerinden birisi Canik’te kuruluyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.