Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) ve Adana Sokak Çocukları Derneği'nin yürüttüğü 'İşte Biz Projesi' kapsamında düzenlenen sertifikalı fotoğrafçılık eğitimi çerçevesinde fotoğraf sergisi düzenlendi. Türkiye'nin tanınmış fotoğrafçıların eserlerinin de yer aldığı eserler, Kültür Sanat Merkezi'ne dönüştürülen tarihi Kız Lisesi binasında sergilendi.
Serginin açılışına katılan Vali İlhan Atış, kentte insanların daha iyi yaşaması için çalıştıklarını kaydetti. Park ve bahçelerin daha güvenlikli hale gelmesi için gayret sarf ettiklerine dikkat çeken Atış, belediyelerin bu yerlere daha fazla sahip çıkmasını istedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise merkez veya varoşlarda sokaklarda yaşayan çocukların sayısının arttığına işaret etti. Durak, bu çocukları kazanmak için sürdürülen faaliyetlere herkesin destek çıkması gerektiğini kaydetti.
Adana Sokak Çocukları Derneği Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksu da Avrupa Birliği'nce (AB) desteklenen 'İşte Biz Projesi'nde 30 genç ile kadına aşçılık, grafikerlik, kaynakçılık ve iş uyumu eğitimleri verildiğini anlattı. Aksu, "Kursiyerlere programlı eğitimleri dışında kalan zamanlarında AFAD üyesi gençler Dr. Haluk Uygur'un destekleriyle fotoğrafçılık eğitimi veriliyor. Son derece heyecanla süren fotoğrafçılık çalışmalarına Türkiye'nin tanınmış sanatçıları en güzel eserlerini yolladı. Kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.
Katılımcılar daha sonra "Bir fotoğraf bin insan" adlı sergiyi beğeniyle gezdi. Sergiden elde edilecek gelirle sokak çocuklara fotoğraf makinesi alınacak. (CİHAN)

