Bir dizi açılış için Bursa'da bulunan Deniz Baykal, Gemlik Belediye Başkanı Fatih Güler'i makamında ziyaret etti. Daha sonra Gemlik Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılışını yapan Baykal, burada halka hitap etti. Gündeminde 'demokratik açılım' konusu olan Baykal, bu konuda hükümetin ülkeyi bölünmeye götürdüğünü iddia etti.
CHP olarak parti programlarında bulunan 'Halkı ezdirmeyeceğiz, ülkeyi soydurmayacağız, Türkiye'yi böldürmeyeceğiz' sloganı çerçevesinde hareket ettiklerini vurgulayan Baykal, şöyle devam etti: "Bunu hep beraber yapacağız. Diyarbakırlısı, Hakkârilisi, Bursalısı, İzmirlisi, Hataylısı hep beraber yapacağız. Türkiye'deki 72 milyon Türkiye'nin tapusuna birlikte sahibiz. O tapuyu birlikte koruyacağız. Merak etmeyin gidişin farkındayız. Tehlikenin farkındayız. Çok önceden gördük. Tutumumuzu bundan sonrada alacağız. Hiç merak etmeyin, Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü kimseye bozdurmayacağız."
BAYKAL KONUŞURKEN İKİ KADIN TARTIŞTI!
Bu arada, Baykal'ı dinleyen kalabalık arasında bulunan iki kadın arasında tartışma yaşandı. İsimleri öğrenilemeyen kadınlardan birinin 'Tayyip Erdoğan'la yer değiştirdiniz' demesi üzerine diğer kadın tepki gösterdi. Gerginleşen ortamı partililer sakinleştirmeye çalıştı. Her iki kadını da susturan partililer, Baykal'ın konuşmasının bölünmemesini istedi.
Konuşmasının ardından Sosyal Yaşam Merkezi'ni gezen Baykal, daha sonra geldiği Yenişehir Havaalanı'ndan uçakla Ankara'ya hareket etti.
