Altın 5629.626
BIST 10789.03
Dolar 42.2249
Euro 48.7935
Sterlin 55.6228
Ankara 3°C

Türkiye'ye gelemeyen Çinli çocuklardan '23 Nisan' mesajı

Türkiye'ye gelemeyen Çinli çocuklardan '23 Nisan' mesajı
İzmir'in Gaziemir ilçesinde yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştirilemeyen uluslararası çocuk şenliğine katılamayan Çinli çocuklar, video mesajla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gerçekleştirilemeyen uluslararası çocuk şenliğine katılamayan Çinli çocuklar, video mesajla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Gaziemir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçede düzenlenmesi planlanan 23. Uluslararası Çocuk Şenliği'nin iptal edilmesinin ardından Türkiye'ye gelemeyen Çin'in Shuangliu eyaletinde yer alan Chengdu kentindeki Dongsheng İlkokulu öğrencileri Gaziemir'e videolu bir mesaj gönderdi.

Mini bir gösterinin de yer aldığı videoda öğrenciler, görüntünün sonunda şu görüşleri paylaştı:

"Virüs bizi karantina altına aldı ancak bu durum dostluğumuzu engelleyemez. Her zaman birbirimizi destekleyeceğiz ve birlikte çalışacağız. Gelecek bahar çiçekler açtığında çocuk şenliği festivalinize katılmak ve kutlamak için dört gözle bekliyor olacağız. Mutlu çocuk bayramları, mutlu Türkiye, mutlu İzmir."

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da iki ülke arasındaki dostluk ve dayanışmanın salgının ardından kaldığı yerden devam edeceğini bildirdi.

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir