22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 17°C

Türkiye'ye tarihi görevi!

Türkiye'ye tarihi görevi!
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan "Bugün itibariyle G20 dönem başkanlığını üstlenmiş bulunuyoruz" diyerek müjdeyi verdi.

Türkiye'nin G20 dönem başkanlığı bugün itibariyle resmen başladı. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Bugün itibariyle G20 dönem başkanlığını üstlenmiş bulunuyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı, "G20'nin daimi bir sekreteryası yok. Her yıl bir ülke ev sahipliği yapıyor. G20'de ev sahibi olan ülke, o yılın gündemini de belirliyor. İki yıl önce yoğun lobi çalışmaları yaptık ve 2015 dönem başkanlığını aldık" dedi.

Babacan, Türkiye'nin dönem başkanlığını "kapsayıcılık, uygulama ve yatırım" olarak özetleyebileceklerini söyledi. Türkiye'den sonra dönem başkanlığı Çin'e geçecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir