08 Şubat 2026
Altın 6942.65
BIST 12433.5
Dolar 43.5991
Euro 51.57
Sterlin 59.326
Ankara 11°C

Türkmenistan, Japonya’da Büyükelçilik Açacak

Türkmenistan, Japonya’da Büyükelçilik Açacak
Aşkabat yönetimi, dünyanın ekonomi devi Japonya’da büyükelçilik açma kararı aldı.

Aşkabat yönetimi, dünyanın ekonomi devi Japonya’da büyükelçilik açma kararı aldı. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Aşkabat ile Tokyo arasındaki ikili ilişkilerin bundan sonra da geliştirilmesi için Japonya’da büyükelçilik açılmasına ilişkin kararı imzaladıklarını söyledi.
Türkmenistan ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkiler, Nisan 1992 yılında kuruldu. Ancak 13 yıldan sonra Japonya Aşkabat’ta elçilik açtı. 2005 yılında açılan Japonya’nın Aşkabat Büyükelçiliği, ikili ilişkileri iyi bir düzeye taşınmasına katkı sağladı.
Berdimuhamedov’un, Aralık 2009’da bu ülkeye devlet başkanı düzeyinde gerçekleştirdiği ilk ziyaretle ikili münasebetler yeni ivme kazandı.






CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir