Altın 5670.341
BIST 10541.64
Dolar 42.3285
Euro 49.2057
Sterlin 55.6687
Ankara 11°C

Türkmenistan, Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na Hazırlanıyor

Türkmenistan, Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na Hazırlanıyor
Türkmenistan, Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na hazırlanıyor. Türk İhraç Ürünleri Fuarı, 21-23 Şubat gülerinde başkent Aşkabat’taki Sergi Köşkü’nde gerçekleştirilecek.

Türkmenistan, Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na hazırlanıyor. Türk İhraç Ürünleri Fuarı, 21-23 Şubat gülerinde başkent Aşkabat’taki Sergi Köşkü’nde gerçekleştirilecek.
Türk fuarına yapılan hazırlıklar, Türkmenistan Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirildi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 2013 yılının ilk Bakanlar Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Berdimuhamedov’un yardımcısı Hocamuhammed Muhammedov, Türk İhraç Ürünleri Fuarına yapılan hazırlıklar konusunda bilgi verdi. Muhammedov, fuar katılan şirket sayısının her yıl arttığını ve kardeş ülkenin ihracat imkanlarını yakından tanımaya fırsat oluşturduğunu söyledi.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, fuarın organizasyonunun üst düzeyde olması için ilgili birimlere talimatta bulundu. Fuar Türk firmalarının Türkmenistan ile işbirliğine büyük önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu söyleyen Türkmen lider, ülke ekonomisini çeşitlendirme yolunda emin adımlar attıklarını ve bundan dolayı son teknolojileri Türkmen ekonomisine kazandırmak istediklerini belirtti.
Türkmenistan’da Türk İhraç Ürünleri Fuarı artık bir gelenek haline geldi. Türkmenistan pazarına girmek isteyen Türk firmaları açısından çok önemli bir etkinlik olarak görülüyor.
3-5 Aralık 2012’de yapılması planlanan fuar, o tarihlerde Türkmenistan’da Bağımsız Devletler Başkanları Toplantısı sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmişti.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir