16 Aralık 2025
Altın 5884.926
BIST 11377.02
Dolar 42.7092
Euro 50.2365
Sterlin 57.261
Ankara 4°C

Türkmenistan İlk Kez Uluslararası Otomobil Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor

Türkmenistan İlk Kez Uluslararası Otomobil Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor
Enerjiden iletişime, sağlıktan eğitime kadar birçok alanda uluslararası fuarlara ev sahipliği yapan Türkmenistan, ülkede ilk kez düzenlenen otomobi...
Enerjiden iletişime, sağlıktan eğitime kadar birçok alanda uluslararası fuarlara ev sahipliği yapan Türkmenistan, ülkede ilk kez düzenlenen otomobil fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Uluslararası Meridyen Fuarcılık şirketi ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlediği fuar büyük ilgi görüyor.

Başkent Aşkabat'taki Sergi Köşkü'nde açılan fuarda, Mercedes, Volkswagen, Toyota, Skoda, Hyundai ve İran Khodro gibi dünyanın önemli otomobil markaları ve bu markaları pazarlayan firmalar katıldı.

Son model otomobil ve hafif ticari araç markalarının sergilendiği fuarı ziyaret edenler, otomobil dünyasının en yenilerini görme, haklarında detaylı bilgi edinme, karşılaştırma ve satın alma olanağına kavuştular.

Fuarın açılış törenine Devlet Başkanı yardımcıları Hıdır Saparlıyev ve Maysa Yazmuhammedova, bakanlar, yabancı misyon şefleri, yerel ve yabancı basın mensupları ve çok sayıda Türkmen vatandaşı katıldı.

Fuarın açılış kurdelesini kesen Saparlıyev, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un fuar katılımcılarına gönderdiği mesajı okudu. Berdimuhamedov mesajında; Türkmenistan'da son yıllarda ulaşım sektöründe ciddi gelişmeler yaşandığını ve son model araçların düzenli olarak satın alındığını kaydetti. Türkmenistan'da otomobil sporunun da geliştirilmesine büyük önem verdiklerini kaydeden Berdimuhamedov, Eylül ayında yapılan İpek yolu-2009 rallisinin komşu ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri daha da güçlendirdiğini söyledi.

Fuarda aralarındaTürk şirketlerinin de bulunduğu stantlarda otomobil aksesuarları, yedek parçaları, tekerler ve otomobil yağları tanıtıldı. Fuar 20 Aralık'a kadar açık kalacak.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir