Altın 5509.585
BIST 10698.13
Dolar 42.3052
Euro 49.0005
Sterlin 55.6603
Ankara 2°C

Türkmenistan'da 1 Milyon 50 Bin Ton Pamuk Hasadı Toplandı

Türkmenistan'da 1 Milyon 50 Bin Ton Pamuk Hasadı Toplandı
Orta Asya'nın doğalgaz zengini Türkmenistan, birkaç günden bağımsızlığın 19. yıldönümünü kutlamaya, diğer yandan da pamuk hasadına hazırlanıyor.
Orta Asya'nın doğalgaz zengini Türkmenistan, birkaç günden bağımsızlığın 19. yıldönümünü kutlamaya, diğer yandan da pamuk hasadına hazırlanıyor. Ülkede "beyaz altın" olarak da bilinen pamuk rekoltesinin hedeflenen miktarına ulaşılmasının mutluluğu yaşanıyor.

Türkmenistan genelinde bu yıl 1 milyon 50 bin ton pamuk üretildi. Ülkede en yaygın tarım ürünü olarak bilinen Türkmen pamuğu, yabancı ülkeler tarafından büyük rağbet görüyor.

Türkmenistan topraklarının büyük bir kısmına pamuk ekiliyor. Bu yıl 550 bin hektar alandan 1 milyon ton pamuk üretildi. Ülkede her çeşit pamuk üretiliyor.

Türkmenistan'da bütün vilayetler pamuk toplamada öncü rol oynadı. Pamuk toplama çalışmalarının daha devam edeceği Türkmenistan'da tekstil sektörü ekonominin lokomotifi olarak görülüyor.

Bağımsızlığın ilk yıllarında üretilen pamuğun yüzde 5'i işlenebilirken, tamamına yakınını Türk şirketlerin kurduğu fabrikalar sayesinde, bu oran bugün yüzde 50'nin üzerine çıktı. Son yıllarda, "Made in Türkmenistan" markalı tekstil ürünleri Avrupa ve Amerika pazarlarında satılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir