29 Ekim 2026
Altın 6455.7
BIST 11165.44
Dolar 49.8297
Euro 55.638
Sterlin 66.2036
Ankara 10°C

Türkmenistan’da 'Sağlık Ve Mutluluk Haftası'

Türkmenistan’da 'Sağlık Ve Mutluluk Haftası'
Türkmenistan’da 1-7 Nisan günleri arasında Sağlık ve Mutluluk Haftası etkinlikleri düzenlenecek.

Türkmenistan’da 1-7 Nisan günleri arasında Sağlık ve Mutluluk Haftası etkinlikleri düzenlenecek. Ülke genelinde bir hafta boyunca çeşitli spor müsabakaları tertiplenecek. Başkent Aşkabat’taki 8 kilometrelik !sağlık yolunda’ toplu yürüyüş gerçekleştirilecek. Bir hafta boyunca sürecek spor etkinlikleri, 7 Nisan ‘da Aşkabat’taki 20 bin seyirci kapasiteli stadyumdaki etkinlikler ile son bulacak. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un öncülüğünde gerçekleştirilen dev organizasyon sağlıklı bir yaşam fikri etrafında insanların buluşması sağlıyor.
Türkmenistan, son yıllarda sporun geliştirilmesine büyük önem veriyor. 2020 yılına kadar ulusal kalkınma programı kapsamında ülke genelinde 200’ün üzerinde spor okulu inşa edilecek.
Ayrıca, Türkmenistan 2017 yılında Asya Oyunları’na da ev sahipliği yapacak. Asya Oyunları için yaklaşık 5 milyar dolar bütçe ayrıldı. Bu çerçevede Olimpiyat Köyü inşa ediliyor.

CİHAN

Türkmenistan’da 'Sağlık ve Mutluluk Haftası'

Türkmenistan’da 'Sağlık ve Mutluluk Haftası'

Türkmenistan’da 'Sağlık ve Mutluluk Haftası'

Türkmenistan’da 'Sağlık ve Mutluluk Haftası'

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir