13 Mart 2026
Altın 7229.78
BIST 12433.5
Dolar 44.1839
Euro 50.7035
Sterlin 58.7008
Ankara 12°C

Türkmenistan’da 'Yatırım Ve Risk Ajansı' Kurulacak

Türkmenistan’da 'Yatırım Ve Risk Ajansı' Kurulacak
Türkmenistan’da ekonomik riskleri en aza indirmek adına "yatırım ve risk" isimli yeni bir ajans kurulması yönünde çalışmalar yapılıyor.

Türkmenistan’da ekonomik riskleri en aza indirmek adına "yatırım ve risk" isimli yeni bir ajans kurulması yönünde çalışmalar yapılıyor.

Yatırım ve risk ajansı, Türkmenistan’da herhangi bir proje ile ilgili ihaleyi kazanan şirket ilan edilmeden önce, söz konusu şirket ile ilgili tüm bilgiler ajansa verilecek. İhtiyaç olduğu durumlarda bu ajans, ihaleyi kazanan şirket ile ilgili tüm araştırmaları yapmakla yetkili olacak. Ayrıca ajans Türkmenistan’da çeşitli şirketler tarafından inşa edilmekte olan tesislerin, belirlenen sürelerde kullanıma verilmesini kontrol edecek; bu sayede gecikmeden dolayı Türkmenistan ekonomisinin göreceği zararları önlemiş olacak.

CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir