19 Aralık 2025
Altın 5984.756
BIST 11341.9
Dolar 42.804
Euro 50.1947
Sterlin 57.2815
Ankara 4°C

Türsab: Tur Gemileri Bursa Limanlarına Da Uğramalı

Türsab: Tur Gemileri Bursa Limanlarına Da Uğramalı
TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Mehmet Akkuş, kruvaziyer tur gemilerinin Bursa'ya gelmesi konusunda altyapı hazırlığı için Vali Harput'tan destek istedi. Mehmet Akkuş,

Mehmet Akkuş, yürütme kurulu üyesi Vecdi Gülmez ile birlikte Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Akkuş, Vali Harput'a kruvaziyer tur gemilerinin Bursa'ya da gelmesi konusunda hazırladıkları raporu sundu.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, İstanbul'a gelen ve her birisi binlerce turist taşıyan kruvaziyer gemilerinin Bursa limanlarına da yanaşmasını öneren proje için Vali Şahabettin Harput'un da desteğini aldı. Proje kapsamında, İstanbul'a gelen ve yabancı turist taşıyan kruvaziyer gemilerinin, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Bursa limanlarına da demirlemesi öngörülüyor. "Bursa'nın sahip olduğu gerçek potansiyelini ortaya çıkartmak için 4 mevsim Bursa" diyen Akkuş, altyapı çalışmaları gerçekleştirilirse ayda 2 kez Bursa limanlarına yanaşacak bu gemilerin Bursa turizmine önemli hareketlilik kazandıracağını, Bursa'ya yıl boyunca 20 binden fazla turistin gelebileceğini ve böylece Bursa'nın turizm gelirlerinin artacağını belirtti.

Akkuş, "Denizlerimizi devreye sokma zamanı geldi. Anadolu'nun en eski limanları ile Bursa'ya on binlerce yabancı turist getirmek istiyoruz. Anadolu'nun en eski limanları Bursa'da ve yüzlerce yıl önce kullanılan limanlarımızı biz de değerlendirmeliyiz." dedi.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, ayrıca, kenti ziyarete gelen Arap turistlerin rehber veya acente olmayan kişiler tarafından alınarak, bilgisiz bir şekilde şehir turu yapıldığı bilgisini aldıklarını, bunu önlemek için alan rehber uygulamasının Bursa için de uygulanmasını istedi. Buna karşılık Vali Şahabettin Harput da konuyla ilgili bir genelge yayınlayacaklarını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir