1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Üç Ekip Bir Oldu, Hemofili Hastasına Diz Protezi Taktı
Üç Ekip Bir Oldu, Hemofili Hastasına Diz Protezi Taktı

Üç Ekip Bir Oldu, Hemofili Hastasına Diz Protezi Taktı

Medical Park Samsun Hastanesi'nde hemofili-B hastası İdris Eser'e sol diz protezi başarı ile gerçekleştirildi.

A+A-

Medical Park Samsun Hastanesi'nde hemofili-B hastası İdris Eser'e sol diz protezi başarı ile gerçekleştirildi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Azat Ataman, “Hemofili grubu hastalarda operasyon sırasında şiddetli kanama atakları gelişebileceğinden bu operasyonlarda cerrah-anestezist-hematolog ilişkisinin çok sıkı olması ve yakın ekip çalışması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Tunç Fışgın, Prof. Dr. Emel Özyürek ve Anestezi Uzmanı Dr. Fazlı Büyükgöz ile yakın bir ekip çalışması yaparak operasyonu ciddi bir kanama olmaksızın başarı ile gerçekleştirdiklerini anlatan Ataman, "Hastamız operasyon sonrası 3. haftada ve yürüme kalitesi belirgin düzeldi. Hastanemiz hematoloji grubu ile birlikte yüksek riskli hastaların operasyonlarına yoğunlaşıyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Tunç Fışgın ise “Bölgesel Hemofili Merkezi olma iddiamızın arkasındayız. Bu hastaların diz protezi gibi büyük operasyonları Türkiye'de 5 -6 üniversite hastanesinde yapılmaktadır. Pıhtılaşma testleri ve kanama kontrolü açısından hastane laboratuvarının 24 saat sürekli destek vermesi çok önemlidir.” ifadesini kullandı.

Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hakan Özcan da “Hastanemizde hemofili grubu hastaların cerrahi girişimleri başarı ile gerçekleştirilmektedir. Altı ay önce 4 hastaya eklem kanamaları için radyoaktif synevektomi tedavileri de başarı ile aynı ekip tarafından uygulanmıştır.” diye konuştu.

Diz protezi takılan İdris Eser, operasyonu başarı ile gerçekleştirerek ağrılarını azaltan ve yürüme kalitesini artıran doktorlara teşekkür etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.